Barion Pixel Ízorgia mediterrán módra! Ez az öt legkedveltebb olasz desszert receptje – Oldal 4 – Coloré

Ízorgia mediterrán módra! Ez az öt legkedveltebb olasz desszert receptje

2024. 07. 27.

4. Zabaione

A zabaione (vagy zabaglione) egy hagyományos olasz desszert, amelyet tojássárgájából, cukorból és Marsala borból készítenek. A krémes, habos édesség forró vízgőz felett készül, ahol a hozzávalókat folyamatosan keverik, míg sűrű és könnyű állagot nem érnek el. Az eredmény egy meleg, gazdag és aromás desszert, amelyet gyakran friss gyümölcsökkel vagy süteményekkel tálalnak. A zabaione egyszerű, mégis elegáns édesség, amely az olasz konyha egyik klasszikus darabja, és különleges alkalmak kedvelt finomsága.

Zabaione Or Sabayon, Or Advocaat In A Champagne Coupe, Alcoholic Creamy Drink Or Dessert. Cream Made With Egg Yolks, Sugar, And A Sweet Wine Marsala Or Liqueur. Baicoli Biscuits. White Backhground, Copy Space.
fotó: Gettyimages

Hozzávalók:

  • 4 tojássárgája
  • 100 g cukor
  • 100 ml Marsala bor

Elkészítés:

  1. A tojássárgáját és a cukrot habverővel keverjük habosra egy hőálló tálban.
  2. Helyezzük a tálat forró vízgőz fölé, és fokozatosan adjuk hozzá a Marsala bort, miközben folyamatosan keverjük.
  3. Addig keverjük, amíg a keverék sűrű és habos lesz.
  4. Azonnal tálaljuk kis poharakban vagy desszerttálkákban.