Barion Pixel Ízorgia mediterrán módra! Ez az öt legkedveltebb olasz desszert receptje – Oldal 3 – Coloré

Ízorgia mediterrán módra! Ez az öt legkedveltebb olasz desszert receptje

2024. 07. 27.

3. Cannoli

A cannoli egy híres szicíliai desszert, amely ropogós, sült tésztacsőből áll, amelyet édes ricotta sajtos krémmel töltenek meg. Eredetileg a Carnevale (farsang) ünnepségeire készítették, de mára egész évben népszerű édesség lett. A tésztát lisztből, cukorból, vajból, tojásból és borból készítik, majd forró olajban sütik aranybarnára. A krém gyakran tartalmaz csokoládéforgácsot, kandírozott gyümölcsöket vagy pisztáciát. A cannoli ikonikus olasz desszert, amely gazdag ízeivel és változatos textúráival hódít.

Typical Italian Dessert Cannoli From Sicily
fotó: Gettyimages

Hozzávalók:

  • 200 g liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál ecet
  • 50 ml fehérbor
  • Olaj a sütéshez
Töltelék:
  • 500 g ricotta sajt
  • 150 g porcukor
  • 100 g csokoládéforgács
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • Narancshéj vagy kandírozott gyümölcs (opcionális)

Elkészítés:

  1. A lisztet, cukrot, vajat, tojást, sót, ecetet és bort gyúrjuk össze tésztává. Pihentessük a hűtőben egy órát.
  2. Nyújtsuk vékonyra, és vágjunk belőle 10 cm átmérőjű köröket. Csavarjuk őket cannoli formákra, és forró olajban süssük aranybarnára. Hagyjuk kihűlni.
  3. A ricottát keverjük össze a porcukorral, vaníliával és csokoládéforgáccsal. Töltsük meg a kihűlt cannoli csöveket a krémmel.
  4. Tálaláskor porcukorral szórjuk meg.