2. Panna Cotta
A panna cotta egy klasszikus olasz desszert, amelynek neve „főtt tejszínt” jelent. Az Észak-Olaszországból, Piemont régiójából származik. Az alapja tejszín, cukor és vanília, amelyet zselatinnal sűrítenek, majd hűtőben dermesztenek. Az eredmény egy selymes, krémes állagú desszert. Gyakran friss gyümölcsökkel, bogyós gyümölcsökkel vagy gyümölcspürével tálalják. Egyszerű, mégis elegáns édesség, amely finom ízével és lágy textúrájával sokak kedvencévé vált világszerte.
Hozzávalók:
- 500 ml tejszín
- 100 g cukor
- 1 vaníliarúd
- 3 lap zselatin
- Friss gyümölcsök vagy gyümölcspüré a tálaláshoz
Elkészítés:
- Áztassuk be a zselatinlapokat hideg vízbe.
- A tejszínt, a cukrot és a vaníliarúd kikapart magjait forraljuk fel egy lábosban.
- Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a kinyomkodott zselatint, és keverjük, amíg teljesen feloldódik.
- Öntsük a keveréket poharakba vagy formákba, majd hűtsük legalább 4 órán át.
- Tálaljuk friss gyümölcsökkel vagy gyümölcspürével.