A hőség kikészíti a szervezetünket és a pihentető alvást is nagyban befolyásolhatja, ezért nem mindegy, hogy vacsoraként mivel töltjük meg a gyomrunkat.
Bulgursaláta mediterrán ízekben
A változatos köretek érdekében érdemes a bulgurt használni, ám salátaként is remekül működhet.
A saláta összetevői
1 bögre bulgur,
4 dl víz,
1 darab uborka,
1 darab piros kaliforniai paprika,
1 lilahagyma,
240 g csicseriborsó (természetesen konzerv is jó),
1 csokor kapor,
1 csokor petrezselyem,
Ízlés szerinti só.
Az öntethez kell
5-6 evőkanál olívaolaj,
2 gerezd zúzott fokhagyma,
1 citrom leve,
Só és bors, ahogy szeretnénk.
Elkészítés
A kimért bulgurhoz adjuk hozzá a forró vizet és tegyük félre az edényt, hogy az megpuhulhasson. Ez idő alatt várjuk kisebb kockákra az uborkát, a paprikát, a hagymát, és aprítsuk fel a kaprot, valamint a petrezselymet is.
Ha bulgur kész, akkor egy nagyobb tálba öntsük át, mert mehetnek hozzá a zöldsége és a fűszerek. Az öntet hozzávalóit is kikeverjük egy külön edényben, majd ezzel öntjük nyakon a saláta már elkészített alkotóelemeit.
Ha nem is teljesen ugyanaz a recept, de az elkészítés hasonló.