A hőség kikészíti a szervezetünket és a pihentető alvást is nagyban befolyásolhatja, ezért nem mindegy, hogy vacsoraként mivel töltjük meg a gyomrunkat.
Csirkenyárs gazdagon
A nyárs gazdagságát a csirkehús mellett a sok-sok zöldség adja meg. Az amúgy is grillezős időszakban akár a kertben, de a konyhában is könnyen elkészíthető étek.
A nyárshoz szükség lesz
- 1 db csirkemellfilé,
- 10 dkg koktélparadicsom,
- 2 db lilahagyma,
- 1 db piros kaliforniai paprika,
- 1 db zöld kaliforniai paprika,
- 1 db sárga kaliforniai paprika,
- 1 db cukkini.
A páchoz kell
- 3-4 evőkanál olívaolaj,
- 1 citrom kicsavart leve,
- 2 gerezd zúzott fokhagyma,
- 1 evőkanál oregánó,
- 1 evőkanál bazsalikom,
- Ízlés szerinti só és bors.
Elkészítés
A megtisztított csirkemellet szeljük kisebb kockákra és egy tálban kapjanak helyet. A pác alapanyagait egy másik tálba mérjük ki és keverjük össze, majd öntsük rá a csirkemellre. Fedjük le és ebben az állapotában pihentessük a hűtőben. Az ízek összeérése érdekében akár már előző este el lehet készíteni.
A megtisztított zöldségeket szeljük akkora kockára, hogy kényelmesen ráhúzhassuk a pálcára és egyéni ízlés szerint kaphatnak helyet a csirkemell mellett. Olívaolajon süssük át a nyárs minden oldalát.
Egy másik ötlet alapján pedig akár görögdinnye és feta sajt is kerülhet a pálcára. Méghozzá így: