Barion Pixel 5 könnyű vacsora a tikkasztó nyári napokra – Oldal 2 – Coloré

5 könnyű vacsora a tikkasztó nyári napokra

2024. 08. 11.

A hőség kikészíti a szervezetünket és a pihentető alvást is nagyban befolyásolhatja, ezért nem mindegy, hogy vacsoraként mivel töltjük meg a gyomrunkat.

Csirkenyárs gazdagon

A nyárs gazdagságát a csirkehús mellett a sok-sok zöldség adja meg. Az amúgy is grillezős időszakban akár a kertben, de a konyhában is könnyen elkészíthető étek.

A nyárshoz szükség lesz

  • 1 db csirkemellfilé,
  • 10 dkg koktélparadicsom,
  • 2 db lilahagyma,
  • 1 db piros kaliforniai paprika,
  • 1 db zöld kaliforniai paprika,
  • 1 db sárga kaliforniai paprika,
  • 1 db cukkini.

A páchoz kell

  • 3-4 evőkanál olívaolaj,
  • 1 citrom kicsavart leve,
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma,
  • 1 evőkanál oregánó,
  • 1 evőkanál bazsalikom,
  • Ízlés szerinti só és bors.

Elkészítés

A megtisztított csirkemellet szeljük kisebb kockákra és egy tálban kapjanak helyet. A pác alapanyagait egy másik tálba mérjük ki és keverjük össze, majd öntsük rá a csirkemellre. Fedjük le és ebben az állapotában pihentessük a hűtőben. Az ízek összeérése érdekében akár már előző este el lehet készíteni.

A megtisztított zöldségeket szeljük akkora kockára, hogy kényelmesen ráhúzhassuk a pálcára és egyéni ízlés szerint kaphatnak helyet a csirkemell mellett. Olívaolajon süssük át a nyárs minden oldalát.

Egy másik ötlet alapján pedig akár görögdinnye és feta sajt is kerülhet a pálcára. Méghozzá így: