A hőség kikészíti a szervezetünket és a pihentető alvást is nagyban befolyásolhatja, ezért nem mindegy, hogy vacsoraként mivel töltjük meg a gyomrunkat.
A kánikula megterhelő még az egészséges ember számára is, ezért érdemes betartani néhány szabályt, amely megkönnyítheti az amúgy nyűgös és kellemetlen napokat.
A nagy melegben még az evés is nyűggé válhat. Habár szükség van az energia pótlására, de ebben az időszakban sokkal inkább vágyunk hűsítő és könnyű ételekre. Kimondottan igaz lehet ez a vacsora szempontjából.
Ha csak azt tudod, hogy gyomrot kímélő és egészséges vacsorára vágysz, de ötleted sincs, hogy mi legyen az, mi hoztunk néhány remek és gyorsan elkészíthető receptet.
5 könnyű vacsora a pihentető éjszakáért
Saláta görög módra
Az egészséges és frissítő zöldségek remek módja a görög saláta, amely vitaminokban, ásványi anyagokban, rostanyagban is bővelkedik, de az ízlelőbimbókat is kényezteti.
Hozzávalók
- 3 paradicsom,
- 1 kígyóuborka,
- 1 vöröshagyma,
- 1 piros kaliforniai paprika,
- 200 g feta sajt,
- 100 g fekete olajbogyó,
- 3 evőkanál olívaolaj,
- 1 evőkanál citromlé,
- 1 teáskanál oregánó,
- Ízlés szerinti só és bors.
Elkészítése
A zöldségeket tisztítsuk meg és vágjuk kis darabokra, tegyük egy tálba. Ehhez adjuk hozzá a szintén apróra vágott feta sajtot és keverjük össze. Locsoljuk meg az előírt olívaolajjal, citrommal, adjuk hozzá a sót, borsot és oregánót, majd így is keverjük össze.
Akár azonnal tálalható, de félórás, órás hűtőben való pihentetéssel még inkább növelhetjük az ízek intenzitását.