Az influenzás időszakban ajánlott olyan ételeket fogyasztani, amelyek támogatják az immunrendszert és ha esetleg mégis megbetegednénk, akkor hozzájárulnak a gyorsabb felépüléshez. Összeszedtünk néhány ötletet, hogyan javíthatod szervezeted ellenálló képességét.
1. C-vitaminban gazdag ételek, amik erősítik az immunrendszert: Ilyenek például a citrusfélék, az eper, a kivi, a paradicsom és a paprika.
2. Gyömbér: A gyömbér tea vagy friss gyömbér igazi csodaszer hírében áll. Ha friss gyömbért adunk az ételeinkhez, az segíthet enyhíteni a torokfájást.
3. Fokhagyma: A másik népi csodaszer a fokhagyma, ami szintén gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik.
4. Cinkben gazdag ételek: A cink fontos szerepet játszik az immunrendszer működésében, ezért az influenzás időszakban ajánlott olyan ételeket fogyasztani, amiben sok a cink, mint például a diófélék, a magvak, húsok, és a lencse.
5. Probiotikumok: A probiotikumok támogatják a bélflóra egészséges működését és ezzel erősítik az immunrendszert. Ajánlott tehát a jogurt, a kefir és a savanyú káposzta fogyasztása is.
6. Színes zöldségek: Ezeknek a zöldségeknek magas az antioxidáns tartalma, ami szintén gyulladáscsökkentő. Sokat tehet az egészségünkért a brokkoli, a spenót és a sárgarépa is.
Továbbá az immunerősítő étrend kialakításában fontos az is, hogy elegendő mennyiségű folyadékot fogyasszunk, például víz, gyógyteák vagy levesek formájában.