Vigyázat! 3 dolog, ami felgyorsíthatja az öregedést

Az évek múlásával természetes, hogy megjelennek az első szarkalábak, a mélyebb barázdák a homlokon és sajnos a bőrünk is feszít a feszességéből.

Borítókép forrása: pexels

Megfelelő életmóddal, ápolással és egy kis odafigyeléssel azonban sokat tehetünk a fiatalságunk megóvásárt. Ám, a krémek, kezelések és egészséges ételek beiktatása mellett elsősorban a káros szenvedélyektől és szokásoktól érdemes megszabadulni. Ezek ugyanis nagyban hozzájárulnak a bőrünk gyorsabb öregedéséhez és a különböző bőrbetegségek megjelenéséhez is. Íme a ráncok megjelenésének 3 legnagyobb oka:

1. Dohányzás

Klisésnek klisés, mégsem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a cigarettában található nikotin és kátrány roncsolja a bőr tápanyag- és oxigénellátását, ami miatt sárgás, szürkés színe lesz az arcbőrnek. De, ha ez nem elég elrettentő indok, a száj körüli ráncok kialakulásáért is ez a szokás okolható.

2. Stressz

Napjaink népbetegségének is mondják a stresszt, nem is csoda, hiszen a folyamatos feszült érzelmi állapot a külsőnk egészségén is meglátszik. Sajnos sokan nem ismerik fel, hogy mekkora hatása is van az életükre, holott hosszútávon visszafordíthatatlan következményei lesznek – például a bőrre nézve. A stressz ugyanis a ráncok, a karikás, táskák szemek, illetve a narancsbőr kialakulását is elősegíti.

3. Rossz táplálkozás

A boltokban kapható finomított, magas cukor és nátrium tartalmú ételek, a hormonokkal kezelt állatok húsa, és a kevés folyadék fogyasztás mind-mind hozzájárulnak a bőrünk minőségének romlásához. Így ahhoz is, hogy mikor és milyen gyorsasággal jelennek meg az arcunkon a ráncok. Együnk A-, C-, és E-vitaminban gazdag ételeket, amelyeket étrend-kiegészítőként is érdemes beiktatni az étkezéseinkhez.

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Mesék 30 felett – Miért szeretjük felnőttként is az animációs filmeket?