Barion Pixel Tudatos hajkorona: minden a vegán hajápolásról – Coloré

Tudatos hajkorona: minden a vegán hajápolásról

2021. 04. 28.

Azoknak, akik igyekeznek minden állati eredetű terméket mellőzni, nem csak az étkezésre kell odafigyelniük, hanem a szépségápolási termékekre is.

Azoknak, akik igyekeznek minden állati eredetű terméket mellőzni, nem csak az étkezésre kell odafigyelniük, hanem a szépségápolási termékekre is, ugyanis nem kevés állatkísérletek után előállított szer van a piacon. Sőt, kifejezetten sok olyan anyagot is olvashatsz a csomagolásokon, amikről nem is gondolnád, hogy állati eredetűek. Szerencsére egyre több vegán bőr-, haj- és sminktermék van a piacon, amelyek egyetlen rész állati eredetű részt sem tartalmaznak. A hajnak ráadásul még kifejezetten jót is tesz a vegán sampon és balzsam, így nem csak a tudatossági szintedet emeled a maximumra, de a tincseidnek is kedvezel.

A növények tápláló ereje

Régóta közismert, hogy a növényekben rengeteg vitamin és tápanyag található, ha pedig a samponod tartalmazza ezeket, vegyszereket azonban nem, akkor könnyen bejutnak a fontos anyagok a hajadba, fényessé, tisztává és jó illatúvá téve a hajkoronádat. Minden növény, amit az organikus samponokban használnak, más és más problémára nyújt megoldást. Ráadásul az organikus balzsamokban rengeteg jótékony olaj is és puhítja a hajadat, épp ezért semmi szükség állati összetevőkre a selymesítés érdekében.

Nincsenek bennük vegyszerek

A vegán samponokról kevesen tudják, hogy szinte csak bio- vagy organikus készítmények, épp emiatt készítésükkor a vegyszereket is mellőzik belőlük. Míg a nem organikus samponokba szulfátok kerülnek, a vegán, természetes változatokból ezeket kihagyják, így nem kell átélned a folyamatos hajszárazság érzését sem. Általában tartósítószerek sincsenek a vegán samponokban, balzsamokban, így nem jutnak káros anyagok a fejbőrödbe.

vegán sampon
Kép forrása: Pexels

Kizárt az irritáció

Akkor is érdemes vegán termékekre váltanod, ha gyakran érzel bőrirritációt, például fejviszketést, vagy esetleg vörösödő foltokat. A vegán samponok szinte garantált, hogy nem csak szárítani nem fogják a hajadat vagy a fejbőrödet, de nem fognak irritálni sem, illetve allergiád sem lesz a mesterséges anyagokra.

Teljesen lebomlanak

Mivel összetevőik természetesek, nem kell azon izgulnod felelősségteljes környezetvédőként, hogy károsítják-e a vizeket a lefolyóba jutva. Környezetbarát anyagokból állnak, és a legtöbb vegán samponnak és kondícionálónak a csomagolása is lebomló anyagból készült.

Borítókép forrása: Freepik