Barion Pixel Stresszkezelés, fehérebb fogak, simább bőr – így érem el életem legjobb formáját, 4. rész (x) – Coloré

Stresszkezelés, fehérebb fogak, simább bőr – így érem el életem legjobb formáját, 4. rész (x)

2023. 06. 05.

Idén júniusra életem legjobb formájába akarok kerülni. Nem akarok kibújni a bőrömből, épp csak néhány kisebb, elérhető változásra vágyom. Cikksorozatom korábbi részeiben már olvashattál arról, hogyan tettem egészségesebbé az étkezésem, növeltem a mozgással töltött időmet, tettem feszesebbé az arcbőrömet, illetve hogyan kezdtem el leszámolni a szőrszálakkal a villanófényes szőrtelenítés segítségével. Lássuk, mit tehetek még a csúcsforma eléréséért!

Már hat hete használom a Philips Lumea IPL szőrtelenítőt, és egyértelműen megritkult a szőr a lábaimon, a hónaljamon és a bikinivonalaknál is, minimálisan szükséges borotválnom vagy epilálnom ezeket a részeket.

Külön jó hír, hogy most már nem kéthetente kell ismételnem a villanófényes kezelést, hanem csak havonta, vagyis, ha ezen a héten ügyesen használom a Lumeát, a hatása kitart az esküvőnk és a nászutunk alatt is.

Mivel a bőröm a kezelt, szőrtelenített területeken ránézve és tapintásra is sima, bársonyos, most úgy döntöttem, a legutolsó kis zavaró bőrhibáimat is kezelésbe veszem.

A kis dudorok a bőrön

Ismered a fehér, vagy esetleg pirosas kis göböket a válladon, karjaidon, hátadon, esetleg combodon? Neked is vannak? Kicsit olyanok, mintha libabőrös lennél, vagy mintha sok apró pattanás lenne egymás mellett.

Mint nemrég megtudtam, ez a keratosis pilaris, ami az elhalt hámsejtek alatt felhalmozódó keratin miatt keletkezik. Száraz bőr, táplálkozási szokások és stressz is okozhatják ezeket az ártalmatlan, mégis kellemetlen göböket. Bár gyógymód nincs rá, azért kezelhető. Most jobban odafigyelek a felkarjaim, vállaim, hátam bőrének hidratálására, és a napi fürdés után egy BHA, azaz szalicilsav tartalmú hámlasztóval is bekenem az érintett területeket, abban a reményben, hogy hamarosan csökkeni fog a kis dudorok száma.

A smink-ügy

Nem sokat tudok a profi sminkelésről, a neszesszeremben csak a legalapvetőbb sminkcuccok találhatók meg, és még a fontos és elegáns eseményeken sem kenek az arcomra egyebet, mint alapozót, púdert, szemfestéket és rúzst.

2

Az esküvő viszont más. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a legjobb barátnőm profikat meghazudtoló módon sminkel, és a két fürdőszobaszekrényt is megtölt az eszközkészlete. Most rávett egy bevásárlókörútra: a korábbinál jobb minőségű alapozót vásároltunk nekem, amely a bőrszínemhez is tökéletesen passzol. Természetes hatású műszempillát is vettünk – ezt is életemben először próbáltam ki –, és a próbasminkelésen remekül működött és mutatott rajtam. A szemöldökömet is kijavítottuk, ami a vonalát illeti, és egy tartós filcet is beszereztünk, hogy a menyasszonyi sminkem részeként a szemöldököm is természetesen tökéletes hatást keltsen.

Fogfehérítés: igen vagy nem?

Régóta gondolkodom azon, hogy talán fogfehérítésre lenne szükségem, és hogy most ezt is kipróbálnám, hiszen egy menyasszony esetében talán a nagy, természetes és szép mosoly a legfontosabb.

Be is jelentkeztem egy konzultációra a fogorvosomhoz, aki azonban lebeszélt a komolyabb kezelésekről. Ehelyett egy szakember által végzett alapos fogtisztítást ajánlott, természetesen fogkőeltávolítással kiegészítve.

Kicsit több mint egy órán át tartott a kezelés, aminek a végére több árnyalattal fehérebbek lettek a fogaim. Nem olyan vakító, mint a hollywoodi filmekben, inkább csak természetesen egészségesnek hat, ám a fehérítés kellemetlen vagy káros hatásaival nem kellett számolnom. Mivel a kezelésnek a plakkfestés is része volt, azt is megtudhattam, mely részeken kell jobban odafigyelnem a fogtisztításra, és kaptam is néhány tanácsot, hogyan csináljam ezt jobban.

Stressz és alvás

A végére hagytam a legnehezebb feladatot, ami ugyanakkor talán mégis az egyik legfontosabb: a stresszcsökkentés és az alvásminőség javítását. Hiába ugyanis a sok arc- és testkezelés, ha állandóan stresszelek, az a bőrömön is meg fog látszódni. És hiába a sok mozgás és a tudatos táplálkozás, ha nem alszom eleget, a fáradtság mindent felül fog írni.

Sajnos a munkám sok stresszt okoz, és a munkán felüli teendőim sokasága is gyakran nagy nyomás alatt tart. Eddig teljesen természetes volt, hogy esténként is a laptopom előtt ültem, ha kellett dolgoztam, és hétvégén is válaszoltam a munkahelyi emailekre. A stresszkezelésem részeként ezen változtattam: most figyelek rá, hogy a lefekvés előtti órákban már biztosan ne dolgozzam. Visszaszorítottam a hétvégi munkavégzéseket is, és megfogadtam, hogy szombaton és/vagy vasárnap legfeljebb egy bizonyos időkereten belül foglalkozom emailekkel és munkahelyi teendőkkel, amennyiben szükséges, ám semmiképpen sem újra és újra, több alkalommal.

Azt remélem, így kicsit többet és valamivel nyugodtabban fogok majd aludni, és több minőségi időt tölthetek a párommal és a családommal.

Elértem életem csúcsformáját?

Már jó néhány hete annak, hogy kitűztem magam elé a célt: elérem életem eddigi legjobb formáját, és olyan eszközökkel vagy módszerekkel teszem magamat egészségesebbé és szebbé, amilyeneket soha korábban nem próbáltam.

3

Talán voltam már egyszer-kétszer hasonlóan jó formában, de az 10-15 évvel ezelőtt volt, és a mostani eredményekkel is tökéletesen elégedett vagyok. Sok mindent tanultam ez idő alatt magamról, a testemről, a bőrömről, és kialakítottam néhány olyan szokást, amit biztosan szeretnék hosszú távon is megtartani vagy akár magasabb szintre emelni.

Ilyen a sport, a táplálkozás, a manikűröshöz járás. Nagyon örülök annak is, hogy beszereztem a Philips Lumea IPL szőrtelenítőt, mert a tartós eredményével ez az eszköz is hozzájárul ahhoz, hogy több időm maradjon a számomra fontos dolgokra.