Barion Pixel Három őszi bőrápolási trend 2022-ben – Coloré

Három őszi bőrápolási trend 2022-ben

2022. 09. 21.

Ahogy a nyár elvonult és hátrahagyta a napsugarak hatását a bőrben, az őszi bőrápolással teljesen más kihívások elé néz a hámrétegünk.

A nyár idén hatalmas aszállyal, hőhullámokkal, száraz levegővel, rengeteg napsütéssel volt jelen, és ez bizony a bőrünket is rendesen próbára tette. Hiába a megfelelő őszi bőrápolás, az UV védelem, az ilyen tikkasztó nyarakon sok kárt szenved el a hámréteg és a bőrbarrier. Éppen ezért ősszel nem árt 1-2 praktikát és trendet bevetni, amit a szakértők újonnan javasolnak, hogy bőrünk visszanyerje vitalitását. Az ősz sem kíméletes, de még elcsíphetőek a kellemes napsugarak, és felkészülhetünk a télre, ami hideg, nyirkos klímájával fog terhet róni a bőrünkre és a szervezetünkre.

Megújító terápiák

A legsérülékenyebb területek közé tartozik az arc és a nyak, az emberek valószínűleg fokozott pigmentációt vagy szeplőket, napfoltokat tapasztalhatnak nyár végén. Bár ezek nem veszélyesek, kozmetikai aggályokat okozhatnak, és a bőr egyenetlenségéhez vezethetnek. A kozmetikai bőrgyógyászok megnövekedett keresletet tapasztalnak az őszi bőrápolás során a kémiai hámlasztás és a lézeres terápiák iránt, amelyek segíthetnek a pigmentfoltok megszüntetésében, csökkentik a nap által okozott károk megjelenését és megfiatalítják a bőrt.

Adaptogének alkalmazása

Az adaptogének önmagukban nem újdonságok – a hagyományos kínai orvoslásban évek óta használják őket és kapszulaként is ismert immunerősítők. De ami új ezeknél a növényi eredetű vegyületeknél, hogy felbukkannak már a bőrápoló készítményekben is. A fizikai, kémiai vagy biológiai stresszhatásokkal szembeni ellenálló képességük miatt kedveltek, gyógyító, gyulladáscsökkentő tulajdonságaikról is ismertek.

őszi bőrápolás
Forrás: Unsplash

Figyeljünk a bőrgátra

2022-ben a szépségipar egyik legnagyobb beszédtémája lett a bőrbarrier, és annak helyreállítása, pláne ősszel. Mindenki számára, aki túl sok hámlasztósavat használt, vagy túlzásba vitte a retinolos kezeléseket, az új, védőréteg-központú bőrápoló termékek tárháza segít helyreállítani, egyensúlyba hozni és megerősíteni a sérült bőrt. Ceramidok, zsírsavak, szérumok és a hidratálók a gátnövelő hősök, a feszesítő peptidek mellett, amelyek az egészséges bőrszerkezet építőkövei lehetnek az őszi bőrápolásban.

Forrás: allure.com

Borítókép forrása: Unsplash