Barion Pixel Bőrápolási alapdarabok, amikért hálás lesz az arcbőröd – Coloré

Bőrápolási alapdarabok, amikért hálás lesz az arcbőröd

2022. 09. 10.

Bőröd szépségének megőrzése érdekében szükségünk van néhány bőrápolás alapdarabra. Nézzük, melyek ezek a nélkülözhetetlen krémek és szérumok.

Bőrünk szépségének megőrzése nemcsak azért fontos, hogy kortalanok legyünk, hanem ezért is, mert a bőrünk tükrözi azt ami a szervezetünkben zajlik. A legapróbb vitaminhiány vagy egy ételallergia is a bőrünkön mutatkozik meg elsőként.

Ahhoz, hogy a bőrünk harminc, negyven, ötven és akár még hatvan fölött is ragyogóan szép legyen bizony nagyon oda kell figyelni rá, hogy milyen ételeket fogyasztunk, mennyi vizet iszunk és, hogy milyen hatóanyagokkal tápláljuk kívülről.

bőr
Arcápolási alapdarabok / kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Megmutatjuk, hogy melyek azok a ’must have’ termékek, amiknek ott kell lennie minden fürdőszobában. De még mielőtt elkezdenénk a felsorolást, fontos kiemelni a már említett vízfogyasztást. Elegendő vízbevitel nélkül ugyanis lehetetlen megőrizni a bőr rugalmasságát és élettel teli szépségét.

Ha nehezedre is esik meginni napi két-három liter vizet, csak gondolj arra, hogy ezt most a szépséged érdekében teszed. A víz mellett pedig, ahogy arról már korábban is írtunk, a kollagénfogyasztásért lesz a leghálásabb az arcbőröd.

Amikor ki akarjuk alakítani a napi arcápolási rutinunkat, a legtöbb esetben fogalmunk sincs, hogy hol is kezdjük. Ez azért is lehetséges, mert manapság számtalan jó és csúcs minőségű termék közül válogathatunk. Másodsorban a legtöbben azt hiszik, hogy akkor érik el a várt hatást, ha mindent, amiről valaha csak hallottak, az arcukra kenik.

Pedig ezt egyáltalán nem szerencsés, ugyanis néha nagyon csúnya dolgok sülhetnek ki egy-egy kéretlen hatóanyag felkenéséből. Harmadrészt pedig, még mindig nagyon sokan nem tudják, hogy milyen a bőrtípusuk, így azt sem tudják eldönteni, hogy melyik lesz számukra a megfelelő kozmetikum. Mielőtt elmennénk egy nagybevásárlásra, érdemes megkérdezni a kozmetikusunkat, esetleg bőrgyógyászunkat arról, hogy ő mint szakértő mit ajánl nekünk. Egyes bőrtípusokon belül lehetnek ugyanis eltérések.

Mi most azokat a terméktípusokat mutatjuk meg, amelyek a legtöbb esetben minden bőrtípusnak megkönnyítik a hétköznapjait.

Bőrápolási kisokos

Arclemosó

Az arcbőr tisztítása a legfontosabb lépés, ugyanis ha szennyezett marad a bőr, akár csak egy minimális smink marad rajta, akkor sajnos nem tudnak kellően felszívódni még a minőségi termékek sem. Ezért az első és legfontosabb lépés egy olyan habzó arclemosó, ami tökéletesen eltávolítja a nap szennyeződéseit, anélkül, hogy kiszárítaná az arcbőrünket.

Tonik

A bőr tonizálása azért nagyon fontos, mert az arclemosás után helyreállítja a bőr PH-értékét és megnyitja a pólusokat, hogy azok képesek legyenek a lehető legtöbb hatóanyagot magukba szívni.

Szemkörnyék ápoló

Sokan meg is feledkeznek róla, de a szemkörnyék ápoló használatát érdemes már fiatal húsz-huszonöt éves korban elkezdeni. Igaz, hogy ilyen fiatalon még szinte senki sem küszködik a szeme alatti karikákkal, de ha ezekben az években tudatosak vagyunk, akkor megelőzhetők a harminc fölötti apró ráncok, táskák és szarkalábak. A legjobb ha egy könnyed géles krémet választunk, ami hamar beszívódik és friss érzést biztosít.

bőrápolás
Szemkörnyék ápoló / kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Szérumok

A szérumok használata egyre nagyobb teret hódít. Ez nem is csoda, hiszen szinte csodákra képesek. A két legfontosabb szérum a C-vitamin szérum és a hialuronsav. Mivel a C-vitamin pótlás minden nap nagyon fontos a szervezet számára, ezért a bőrünknek külön érdemes megadni ezt a fantasztikus hatóanyagot, a C-vitamin ugyanis tökéletes ragyogást biztosít.

A hialuronsav pedig a bőrápolás non plus ultrája. Megköti a bőr víztartalmát, feszessé és rugalmassá teszi azt. Már számtalan fajtája megtalálható a piacon, és a legtöbb márka törekszik a tökéletes minőségre.

Arckrémek

Ha tisztában vagyunk az arcbőrünk típusával, akkor már csak arra kell figyelnünk, hogy reggelre egy könnyed, géles állagú friss érzést biztosító krémet válasszunk, ami akár sminkalapnak is tökéletes. Az éjszakai krém célja pedig a mély ápolás és hidratálás, hogy egy kimerítő nap után (főleg a hideg időjárás esetlén) az igénybe vett bőr megkapja azt a hidratálást, aminek köszönhetően reggelre garantáltan újjászületik.

bőrápolás  arckrém
Arckrém / kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

A fent felsorolt termékek mellett elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás.