Barion Pixel Láthatatlan veszély is fenyegeti a bőrt: támad az elektroszmog (x) – Coloré

Láthatatlan veszély is fenyegeti a bőrt: támad az elektroszmog (x)

2022. 11. 29.

Bőrünkre számtalan veszély leselkedik az időjárástól kezdve az egészségtelen életmódunkon át a rosszul kiválasztott kozmetikumokig. Vannak azonban olyan rejtett veszélyek is, amiknek mértékét csupán akkor érezzük, amikor már látható károkat okoznak a bőrünkön. Ilyen például az elektroszmog, amelynek káros hatásait még csak sejteni véljük.

A környezetszennyezés hatásai jól ismertek: károkat okoz a levegőben, az állatokban, a növényekben és természetesen bennünk is. A környezetszennyezés fogalma rendkívül tág, így a szemetelés, az autók által kibocsátott gázok és a pazarlás egyaránt ártalmas. Van azonban egy olyan ága, ami szemmel csak akkor látható, amikor már károkat okoz. Ez nem más, mint az elektroszmog.

Mi az az elektroszmog?

Az elektroszmog kifejezést az olyan elektromágneses szennyezésre használjuk, amit különböző elektromos berendezések állíthatnak elő: a villanyvezetékek, mobiltelefonok hajszárítók, számítógépek, televíziók és különböző egyéb háztartási berendezések elektromos és mágneses mezőt generálnak, s ezzel együtt akár elektroszmogot is kibocsájtanak. Erősségét befolyásolja, hogy milyen távolságra állunk az eszközöktől, mennyi ideig érintkezünk velük, illetve, hogy milyen nagy a mágneses térerősségük. Az alacsony nagyfrekvenciás sugárzás hatással lehet az agyi anyagcserére és a véráramlásra is, ám konkrét hatásait még vizsgálják.

Az elektroszmog hatásai

Az elektronikai eszközök nemcsak sugárzás útján hathatnak ránk, hanem más módon is.

Az autók által kibocsátott gázok és a légszennyezés egyéb formái miatt a bőrünkben található kollagén és keratin oly mértékben károsodhat, hogy akár 20 százalékkal gyorsabban öregedhet az arcunk, ráadásul foltos és száraz is lehet az őt ért hatásoktól.

Az egésznapos ülőmunka testünknek nem tesz jót, a számítógépből és az okostelefonokból áradó kék fény pedig a bőrünknek árt. Az elektromos eszközökkel való folyamatos érintkezés serkenti a káros hatású szabadgyökök képződését a bőrben, emiatt kezd el a bőr kiszáradni és hamarabb mutatja az öregedés jeleit. Redukálódik az idegsejtek és a fibroblasztok közti hatékony kommunikáció, ami által csökken a kollagén és az elasztin termelődése, ez pedig a ráncok kialakulásához vezet. Ez a folyamat az idő előrehaladtával természetesen is elindul, ám az elektroszmog hatására sokkal gyorsabban jelentkezik, mint várható lenne.

Hogyan védekezzünk?

Amennyiben tudatosan igyekszünk csökkenteni a különböző elektronikai eszközök közelében töltött időt, hatékonyan vesszük fel a harcot az elektroszmog ellen. Szerencsére a kozmetikai ipar is segítségünkre van, hiszen a Vagheggi termékei gondoskodnak róla, hogy a nap 24 órájában védjék arcunkat az elektroszmog okozta szennyeződésektől.

Vagheggi

Az Intense Age Care alvás közben gyógyítja károsodott arcbőrünket. A maszk használatával regenerálhatjuk a kék fény által okozott károkat, így bőrünk kisimult és friss lesz. Titka többek közt az E-vitaminban rejlik, ami elengedhetetlen feltétele az egészséges arcbőrnek. Elég csupán hetente egy vagy két alkalommal feltenni, s hatására nemcsak tisztább lesz a bőrünk, hanem a reggeli ébredés utáni fáradtság jelei is enyhébbek lesznek.

Vagheggi

Az Intense Age Care termékcsalád szérummal is gondoskodik az egészséges bőrről. A nappal használatos szer ideális azoknak, akik intenzíven élik a mindennapokat, és sok időt töltenek telefon és számítógép közelében. A szérum a 24-órás krémmel együtt használva fejti ki igazi hatását: a krém felvitele előtt vigyünk fel pár csepp szérumot arcbőrünkre. Kiváló védelmet nyújt a mindennapi szennyeződések ellen, megtartva a bőr természetes egészségét.

A környezetszennyezés a 21. század kísérőjelensége, így rendkívül nehéz védekezni ellene. A Vagheggi termékek klinikai tesztekkel bizonyíthatóan képesek regenerálni a bőrt a nap 24 órájában, bárhol is legyünk a világon.

Vagheggi üzlet/bemutatóterem:

1134 Budapest, Dózsa György út 144-148.

www.vagheggi.hu

/divat/szepseg/lathatatlan-veszely-is-fenyegeti-a-bort-tamad-az-elektroszmog-x/