Katalin hercegné kedvenc frizurái: egyszerűek, de nagyszerűek

A brit trónörökös Vilmos herceg felesége, Katalin az időtlen elegancia jelképe a szigetországban, így nem csoda, hogy az egész világ árgus szemekkel figyeli öltözködését, kedvelt márkáit, signature sminkjét vagy épp jellegzetes frizuráit.

Trendek jönnek-mennek, ám Cambridge hercegnéje mégis az egyszerű, de nagyszerű hajköltemények híve. Sőt, alapvetően négyféle alapötlethez ragaszkodik, de fodrásza azért minden alkalommal igyekszik valami újat belecsempészni a megszokott formákba. 

A kiengedett hullámos

Katalin nemcsak a férje miatt tekinthető szerencsésnek, hanem hajkoronája miatt is. Vastag szálú, hosszú haja gyönyörű, hullámos loknikba rendezhető, így kézenfekvő, hogy a legtöbb alkalommal így viselje frizuráját. 

Duchess Of Cambridge Visits East Anglia's Children's Hospices
Katalin 2018-ban, kelet-angliai körútjuk során.
Kép forrása: Northfoto

A loknik persze a legváltozatosabb módon variálhatók: néha alig láthatóak, máskor viszont sokkal nagyobb volument kapnak gondosan beszárított fürtjei. 

Duke And Duchess Of Cambridge In Sandringham
2021 nyarán Sandringhamben
Kép forrása: Northfoto

Míg Katalin a hajszínét Richard Ward fodrászszalonjára bízza, addig a beszárítást Amanda Cook Tucker végzi. Amanda 2012-ben csatlakozott Katalinhoz a pár kelet-ázsiai útja során, vagyis közel 10 éve áll a palota szolgálatában. Érdekesség, hogy akkor is Amanda végezte Katalin hajának csinosítását, mikor a hercegné életet adott első gyermekének, György hercegnek. Pozíciójának fontosságát jelzi, hogy a fodrász volt a sebészt követően a második, aki találkozhatott a kis trónörökössel. Amanda egyébként legtöbbször a pár otthonában, a Kensington Palotában készíti Katalin haját, hogy megóvja őt a sajtó felesleges felhajtásától.   

Egyszer fent, máskor lent

A kiengedett verzió mellett néha nem árt a változatosság; előfordul, hogy informális eseményeken Katalin félig feltűzve hordja a haját. Amellett, hogy ez a stílus többféle módon formázható, tökéletes lehetőséget nyújt az egyedi fülbevalók megmutatására. 

The Duke And Duchess Of Cambridge Attend A Black Tie Dinner In Paris
Katalin egy formális rendezvényen, félig feltűzött hajjal Párizsban, 2019 telén
Kép forrása: Northfoto

Katalin rendkívül komfortosan érzi magát félig feltűzött hajjal. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy 2011. április 29-i házasságkötésük során is így viselte fürtjeit. Ezzel egyébként egy több mint 350 éves hagyományt tört meg, mivel korábban mindegyik királyi ara feltűzette hajzuhatagát. Katalin haját a korábban már említett Richard Ward fodrászszalon fodrásza, James Pryce készítette és egy gyönyörű Cartier Halo tiara tette tökéletessé a megjelenését. A fejdíszt a királynőtől kapta kölcsön a jeles alkalomra, aki pedig néhai édesanyjától örökölte azt.  

The Royal Wedding
Katalin és Vilmos hitvesi csókja a Buckingham palota erkélyén, 2011-ben
Kép forrása: Northfoto

Lófarok

Katalintól nem áll távol mindannyiunk komfortos hajviselete, a lófarok sem, többször láthattuk már felkötve vastag copfját. Természetesen az egyszerű „felkötést” minden esetben megtoldják valamilyen csavarral: gyakran előfordul, hogy egy tincset a hajgumi köré csavarnak, hogy eltűntessék azt, vagy két oldalsó tincséből egyfajta bölcsőt vonnak a lófarok köré. Egy a lényeg: Katalin egy szimpla lófarokkal is fenségesen mutat! 

Prince William And Kate Middleton Are Pictured Visiting Blackpool
Katalin hercegné blackpooli látogatása során 2019-ben
Kép forrása: Northfoto

Konyt

Formális eseményeken a hercegné leggyakrabban kontyban viseli a haját. Így tett 2018 januárjában is, amikor a brit külügyminiszter stockholmi rezidenciáját tett látogatást Vilmos herceggel. 

The Duke And Duchess Of Cambridge Attend A Dinner At The Residence Of The British Ambassador
Katalin a fent említett eseményen
Kép forrása: Northfoto

Mivel Katalin az ilyesfajta ünnepségeken, gálákon általában kalapot visel, így választás a konyt, amelyet (a lófarokhoz hasonlóan) általában igyekeznek különlegessé tenni. A félig feltűzött hajhoz hasonlóan Katalin kontya így látni engedi a királyi család legszebb ékszereit, emellett kihangsúlyozza a hercegné vékony nyakát, mellkasát. Lajos hercegkeresztelőjén, 2018 júliusában például egy vajszínű fejdíszt választott tarkóra helyezett kontya mellé, így nem lehetett nem észrevenni apró gyöngyökből készült fülbevalóját. 

The Christening Of Prince Louis
Katalin Lajos herceg keresztelőjén 2018-ban
Kép forrása: Northfoto

Kalap nélkül, de a tarkóra helyezett fonott konty mellett döntött egy héttel ezelőtt, november 1-jén is, az Earthshot Prize Awards eseményén. A díjat férje, Vilmos herceg hozta létre 2020-ban azzal a céllal, hogy megváltoztassák a klímaválsággal kapcsolatos pesszimista attitűdöt, s a pályázatra befutó ötletek közül pénzzel támogassák azokat, amelyek valamilyen megoldást nyújtanak a környezetünk problémáira. 

Cop 26: Earthshot Prize Awards
Katalin és Vilmos az Earthshot Prize Awardson
Kép forrása: Northfoto
Borítókép forrása: Shutterstock/PuzzlePix

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Peter Dinklage nem titkolta véleményét az új Disney produkcióval kapcsolatban