Barion Pixel A jóga tényleg befolyásolhatja bőrünk állapotát és egészségét? – Coloré

A jóga tényleg befolyásolhatja bőrünk állapotát és egészségét?

2022. 03. 31.

A jóga egészségesebbé és élénkebbé teheti a bőrt, ugyanis az ászánák, azaz jógapózok gyakorlása számos testi és lelki előnnyel jár. Növelik az erőt és a rugalmasságot, nyugtatják az elmét, csökkentik a stresszt.

Ha összhangba kerülünk önmagunkkal, csökken a stresszhormonok szintje a testben, gyorsabb a méregtelenítés, ez pedig egyértelműen kihat a bőrünkre is. A jóga természetesen nem tünteti el a szem alatti karikákat vagy a pattanásokat, és nem közvetlenül hat a ráncainkra sem. Ám, ez a testi-lelki utazás, mégis számos előnnyel bír akár az arcbőrünk szempontjából is.

Jóga
Forrás: Unsplash

A jógapózok, a koncentráció, a mélyizmokat dolgoztatják meg. A mélyizmok munkája éppúgy serkenti az anyagcserét és a keringést, mintha futnánk vagy aerobikoznánk. Az izommunka hatására a hormonrendszer is bekapcsol, megnő a stresszűző hormonok szintje, elkezdünk verejtékezni, méregteleníteni.

A jógagyakorlatok relaxációs és meditációs elemeket is tartalmaznak, melyek az elménket csendesítik le, és belülről, az idegrendszer irányából hatnak a teljes fizikai állapotunkra, és a lelkünkre is.

A jógázástól miután csökken a stressz szint, az arcbőr is kiengedi a káros elemeket, a vérkeringés elszállítja a mérgeket. Kellemesebben, jobban fogunk aludni, de az is igaz, hogy ügyesebben helytállunk majd a munkák során vagy a tanulmányainkban, hiszen a jóga egyszerre edzi az elmét és a testet.

Joga
Forrás: Northfoto

Ezek a gyakorlatok nem utolsó sorban a gyulladásokat is csökkenthetik a szervezetben, hiszen aktiválják a nyirokkeringést is. És, hogy fiatalít-e? Mindenképpen, hiszen a jóga által testünk rugalmasabb lesz, nő az ízületek mozgékonysága, ezáltal egyre könnyebb és könnyebb lesz a mozgás, ami pedig a fenti folyamatok mindegyikére hat.

Forrás: healthline.com