Itt az ősz, eljött a savas hámlasztás ideje (x)

2022. 11. 10.

A savas hámlasztás kifejezés első hallásra félelmetesnek tűnhet, ám nem kell tőle megijedni, hiszen a gyülmölcssav, azaz az AHA-sav nem tesz kárt az arcbőrben. Sőt, egyenesen csodát művel vele.

Az arcápolási rutinunkat minden évszakban más és más hatóanyagokra kell építenünk, hiszen a nyári időszakban teljesen másra van szüksége a bőrünknek, mint ősszel vagy télen. Sőt, egyes termékeket nem is ajánlott elővenni a nyári hónapokban, hiszen ilyenkor többet ártanának, mint amennyit használnak – ilyen például a retinol és a kémiai hámlasztók is. Ezek a termékek ugyanakkor az őszi bőrápolási rutin alappillérei.

Vagheggi

Az AHA-sav (Alpha Hydroxy Acid) egy olyan vízben oldódó sav, ami a bőr külső rétegeitől haladva távolítja el az elhalt hámsejteket, így érhető el vele a bőr teljes megújulása.

Mivel a hámlasztó sav és a hozzá tartotó AHA-sav tartalmú készítmények fényérzékenységet okozhatnak, ezért nyáron nem ajánlott a használatuk. Ősszel viszont tökéletes az időjárás arra, hogy megújítsuk az arcbőrünket, és a nyári erős napfény esetleges kellemetlen hatásait magunk mögött hagyjuk. Ám azt nagyon fontos megjegyezni, hogy ilyenkor is elengedhetetlen a folyamatos fényvédő használata, hiszen az UVA és UVB sugárzásnak ősszel is ki van téve a bőrünk.

Vagheggi

Kinek ajánlott a kémiai hámlasztás?

Tulajdonképpen mindenkinek. A pattanásokkal, aknékkal küzdő tiniknek ugyanolyan hasznos lehet, mint az érettebb bőrű harmincas-negyvenes korosztálynak. A kamaszok számára valódi csodaszer, hiszen a legtöbb tinilány a csúnya pattanások és bőrhibák miatt olykor társaságba sem mer elmenni. Egy négy-hat alkalomból álló kezelés azonban makulátlan arcbőrt biztosít, ami segít visszaszerezni az elvesztett önbizalmat.

A kémiai hámlasztás tökéletes választás akkor is, ha harcban állunk a ráncokkal és keressük a fiatalság elixírjét. Ugyan ez sem lesz az örök fiatalság titka, de tény, hogy kiváló anti ageing hatása van.

A terhesség során vagy a nyári napozások miatt kialakult pigmentfoltokkal is felveszi a harcot , mi több, diadalt is arat fölöttük. Azoknak is megoldást nyújthat a kezelés, akik ősszel és télen azt tapasztalják, hogy arcbőrük fáradtnak, sápadtnak és egészségtelennek tűnik. Akik intenzív hámlasztásra vágynak, szeptember végétől vethetik bele magukat az arcbőr megújításába. A Vagheggi Emozioni Plus cseppecskéje tökéletes választás lesz minden bőrtípus számára.

Abban az esetben, ha valaki az egészen gyengéd módszerekkel szeretne először megismerkedni, akkor válassza a Vagheggi Primissima termékeit, mert ezeknek a termékeknek az összetevői nem fogják megterhelni az arcbőrt. A savas hámlasztó és bőrmegújító csak gyengéden – és ami a legfontosabb – a bőr számára tolerálható módon újítja meg az arcbőrt. Természetesen ilyenkor sem maradhat ki a fényvédő rendszereres használata!

Fontos megjegyezni, hogy a kémiai hámlasztás nemcsak az arcbőr számára jelenthet megoldást: a dekoltázst is képes újjávarázsolni, megfiatalítani. A Primissima korongok használata már néhány hét után látható eredményt produkál.

A nyári hónapokra, amikor nem ajánlott az intenzív hámlasztás, érdemes beszerezni egy alacsony savtartalom százalékú arcradírt, amit hetente egyszer használva a napsütéses hónapokban is megőrizhetjük az arc és a dekoltázs frissességét. Léteznek alacsony savtartalmú éjszakai arckrémek is, ezek egyaránt segítenek megőrizni a bőr fiatalságát és víztartalmát.

Annak ellenére, hogy a kémiai hámlasztás hatalmas innovációt hozott az őszi és téli bőrápolási rutinunkban, mielőtt beszereznénk a már említett csodálatos termékeket, érdemes a kozmetikusunk vagy a bőrgyógyászunk tanácsát kérni.

Vagheggi üzlet/bemutatóterem:

1134 Budapest, Dózsa György út 144-148.

www.vagheggi.hu