Barion Pixel Le a bőrradírokkal, kezdj el hámlasztani! – Coloré

Le a bőrradírokkal, kezdj el hámlasztani!

2021. 03. 09.

A radírokkal lehet, hogy rosszabbat teszel a bőrödnek, mintha nem csinálnál semmit, a hámlasztók viszont csodát művelnek a bőröddel.

hámlasztás

Az állandó maszkviselés, az időjárás folytonos változása és a stressz már külön-külön is megviselik az arcbőrt, így egyben pedig olyan mély nyomokat hagynak rajta, amiktől jobb minél hamarabb szabadulni,

Első gondolatod valószínűleg neked is a radírozás lenne, ha épp aknéval küzdesz, vagy totál fakónak látod az arcodat, pedig az a lehető legrosszabb megoldás. A radírok felsérthetik a bőrödet, de nem újítják meg vagy puhítják valójában, ezért teljesen más termékre lesz szükséged a ragyogás fokozásához, ez pedig a hámlasztó.

A bőrön stressz nyomai fakóság, szürkeség, fáradtság az arcon, ez pedig úgy alakul ki, hogy felszíni határréteg képződik a szennyeződésekből, az elhalt bőrsejtekből és a faggyúból. Ha ez a réteg kialakult, teljesen feleslegesen krémezed, tisztítod, vagy olajozod, ugyanis akadályozott ilyenkor a hatóanyagok felszívódása. Ha ezeket a jeleket észreveszed magadon, rendelői és otthoni hámlasztáshoz is folyamodhatsz.

A hámlasztás menete

Ha otthon hámlasztasz, sokkal gyengébb hatóanyag koncentrációjú termékeket tudsz beszerezni, mint ha orvos végezné el a műveletet, az otthoni hámlasztás során a bőr lassan és fokozatosan újul meg, emiatt pedig látható gyulladást vagy feltűnő hámlást nem is fogsz tapasztalni.

„A kémiai hámlasztókat a szemkörnyék kivételével bátran használhatjuk az egész arcra. Nemcsak a meglévő pattanásokat gyógyítják, hanem a problémás zónákon használva segítenek megelőzni a pórusok eltömődését és ezáltal a pattanások kialakulását, illetve jelentős a bőrmegújító, ránctalanító hatásuk is” – árulta el Dr. Kriston Renáta esztétikai bőrgyógyász.

hámlasztás
Kép forrása: Pexels

Az AHA-sav

Hámlasztáskor két kifejezést hallhatsz a leggyakrabban. Az AHA- és a BHA- savat. Az előbbiek vízben oldódnak, a bőr felszínén hatnak, főként gyümölcsökben és ételekben megtalálhatóak, például a tejben a sejsav, vagy a glikolsav, ami egy növényi eredetű sav. Gyümölcssavas hámlasztáskor AHA-savval kezelik a bőrt, ezektől elvékonyodik a bőr, és nem tudnak a pórusok eltömődni.

„A tejsav és a glikolsav nagyon jó vízmegkötő is, így jó vízhiányos bőrre, 10 százalék feletti koncentrációban serkenti a kollagéntermelést, kifejezetten erős a ránctalanító hatása is. Ha otthon hámlasztunk, 5-10 százalékos koncentrációban érdemes próbálkozni, az utóbbit inkább csak heti egyszer javasolt felkenni.” – mondta a Hattyú Orvos-esztétikai Klinika vezető orvosa, és megnyugtatott, hogy felkenéskor csíphet egy kicsit a hámlasztó, ez teljesen normális.

A BHA-sav

Ha elsőre nem mernéd a bőrvékonyító AHA-savat kipróbálni, akkor a gyengébb BHA-hámlasztókkal is kezdhetsz. Ezek zsírban oldódó anyagok, amik akár a pórusok belsejében is hámlasztanak, és csökkentik a gyulladásokat is, mivel a többsége a BHA-hámlasztó szalicilsav tartalmú. A BHA-sav bejut a pórusok mélyére, így a mitesszerek és akné ellen varázslatosan működik, és a faggyútermelést is szabályozza.

Hámlasztás után

Remélhetőleg alapból használsz napi szinten fényvédőt, de hámlasztás után kiemelten fontos, mert fokozottabban ki van téve a bőr a káros sugaraknak. A bőrtípusodat és az anyajegyek számát is vedd figyelembe, és minden nap vidd fel a megtisztított bőrödre a fényvédő krémet.

Borítókép forrása: Pexels

/divat/szepseg/le-a-borradirokkal-kezdj-el-hamlasztani/