Barion Pixel Hialuronsav segítségével szépülnél? Mutatjuk mire érdemes odafigyelni! – Coloré

Hialuronsav segítségével szépülnél? Mutatjuk mire érdemes odafigyelni!

2024. 03. 24.

hialuronsav igazi „csodaszer”, hiszen képes ismét ragyogóvá varázsolni a fáradt, idősödő bőrt. A hialuronsavas töltés az egyik legnépszerűbb eljárás az esztétikai gyógyászatban, hiszen látványos eredményeket lehet vele elérni. Dr. Czvetkó Vanda esztétikai orvossal beszélgettünk arról, mit érdemes tudni a hialuronsavas töltésről és mire kell odafigyelnie annak, aki ilyen beavatkozásra készül.

Image0 1
fotó: Dr. Czvetkó Vanda

Coloré: Miért népszerű az esztétikai gyógyászatban a hialuronsavas töltés?

Dr. Czvetkó Vanda: Az orvosesztétikában leggyakrabban alkalmazott anyag a hialuronsav, hiszen természetes hatást érhetünk el vele, mert a bőrünk és kötőszöveteink egyik fő természetes alkotóeleme. Hidratáló anyag, különleges képessége, hogy saját súlyánál 1000-szer nagyobb mennyiségű vizet meg tud kötni, ezt a tulajdonságát használjuk ki. Teljesen biokompatibilis anyag, nem allergizál, felszívódik.

Coloré: Mennyi ideig tart általában a hialuronsavas töltés hatása az arc különböző területein?

Dr. Czvetkó Vanda: Ez gyártmányonként eltérő, így minden esetben kérdezzetek rá, hogy milyen anyaggal dolgozik az orvos. Sajnos nagyon sok olcsó, rossz minőségű hialuronsav kapható a piacon. Ezen kívül az anyag keménységén és a szervezet egyéni válaszán múlik a hatástartam.

botox
Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Coloré: Milyen tényezők befolyásolhatják a hyaluronsavas töltés tartósságát egy páciensnél?

Dr. Czvetkó Vanda: Fontos, hogy megfelelő keménységű és minőségű hialuronsavat válasszunk mindig egyénre szabottan. A hialuronnál is érvényes, hogy minél többször van töltve a terület, annál tartósabb, hosszabb lesz a következő töltés hatása.

Coloré: Vannak-e különbségek a hialuronsavas töltések tartósságában a különböző területeken, például az ajkak vagy az arckontúr esetében?

Dr. Czvetkó Vanda: Természetesen igen. Az arc különböző területein eltérő keménységű anyagokat szükséges alkalmazni, így a tartósságuk is más. Én egy svájci, jó minőségű hialuronnal dolgozom, aminek a lágyabb anyagai 9-12 hónapot tartanak, a keményebb anyagok, amiket főként arctöltésekre használok, azok tartóssága 12 hónapon túli.

Coloré: Milyen tanácsokat adna a pácienseknek a hialuronsavas töltés után? Mit nem szabad csinálni?

Dr. Czvetkó Vanda: A töltést követően legalább 2-3 hétig nem szabad masszíroztatni. Kerülni kell az UV sugárzást. Az ajaknál szükség lehet extra hidratálásra jó minőségű ajakápolóval. Ajaktöltésnél a csücsörítő mozdulatokat kerülni kell a gyógyulási idő alatt.

420142659 896388768530095 5380853150244419446 N 1
fotó: Dr. Czvetkó Vanda