Barion Pixel Fitokozmetikumban a jövő? Válogatott hatóanyagok és alapos kutatómunka eredménye a Vagheggi egyedi termékportfóliója (x) – Coloré

Fitokozmetikumban a jövő? Válogatott hatóanyagok és alapos kutatómunka eredménye a Vagheggi egyedi termékportfóliója (x)

2022. 11. 10.

Tapasztalat és megújulás – a Vagheggi fitokomzetikumai két olyan erényt igyekeznek ötvözni, amelyekkel ritkán találkozunk az arcápolás területén. A közel 50 éves múlttal rendelkező cég komoly célt tűzött ki maga elé: folyamatosan tanulmányozzák az újabb és újabb hatóanyagokat és technológiákat annak érdekében, hogy olyan szinergiákat hozzanak létre, amelyek megoldást jelentenek egy-egy specifikus bőrproblémára.

A Vaghegginek nemcsak az ígéretei hangzatosak, hanem fitokozmetikumaik összetétele is figyelemre méltó: termékeit tiszta, növényi molekulákból hozza létre, ötvözve a legújabb technológiákkal és kutatási háttérrel. Ráadásul minden egyes bőrápolással töltött perc illatorgia is egyben, amely hozzájárul a jó közérzethez.

Minden Vagheggi termék fitokozmetikum, ami azt jelenti, hogy a legfőbb összetevők és hatóanyagok növényi eredetűek, tiszta, növényi molekulákat alkalmaznak. Az elmúlt közel 50 év alatt, a hatóanyagok és a technológiák folyamatosan változtak, de ami állandó, hogy a Vaghegginél rendületlenül kutatják és tanulmányozzák a már ismert és újonnan felfedezett hatóanyagokat, hogy ezek kombinálásával olyan termékeket hozhassanak létre, melyek adott problémákra fókuszálva tudnak megoldásokat kínálni felhasználóiknak.

Vagheggi

Problémafókuszú megoldás

A Vagheggi 1975-ös indulása óta számtalan dolog változott a világban, különösen a szépségápolás terén: nagyobb hangsúlyt fektetünk a fenntarthatóságra, ellenezzük az állatkísérleteket…

A Vagheggi már a vállalat indulásakor felismerte: a termék lelke a hatóanyagokban rejlik, ezért azok kiválasztása  szigorú feltételek alapján működik. Fontos szempont, hogy pontosan honnan, milyen körülmények közül érkezik az adott alapanyag, hogy az biztonságos legyen a bőr számára, s egyúttal a fenntarthatóság kritériumainak is minden megfeleljen. Az aprólékos válogatást három hónapos tesztelés követi: a Patch-, Shelanski- és szemkörnyéki-érzékenységi tesztek garantálják, hogy az emberi használat szempontjából megbízható termékek kerüljenek a piacra.

A Vagheggi fitokozmetikumok hatóanyagai igen sokfélék: többek között megtaláljuk köztük a nyugtató, védő, sebgyógyító hatással rendelkező mályva-, hársfa-, levendula- és eukaliptusz kivonatokat, amelyek legfőképpen a zsíros bőr gyulladása esetén lehetnek hasznunkra.

Kedvelt hatóanyagok a citrusfélék is: a lime  esszencia, citrom, ciprus és mandarin stimuláló hatása különösen jó lehet a hideg, téli hónapok során, hogy új életet töltsük meg fáradt bőrünket.

Vagheggi

A Vagheggi professzionalitását mutatja, hogy kihasználja a természetes savak, így például az almasav, glikolsav, citromsav és tejsav jótékony hatásait is. Ezek stimulálják a bőr megújulását és megszüntetik megvastagodását. Különösen nagy szükségünk lehet erre a nyár végeztével – az UV-sugarak hatására ugyanis jelentősen megvastagodhat a bőrünk legfelső rétege.

Vagheggi fitokozmetikumok

Balance termékcsalád – megoldás zsíros bőrre

A hétköznapi próbatételek és a túlzott stressz egyik kellemetlen velejárója a fokozott faggyútermelés, különösen az arc területén. A zsíros bőr persze nem „válogat”, ugyanúgy érinti a fiatal, mint az idősebb korosztályt, s az egyre szennyezettebb levegő és a magas hőmérséklet miatt napjainkban gyakrabban fordul elő, mint korábban bármikor.

A zsíros bőr kellemetlen mellékhatása, hogy természetellenesen fénylik tőle az arcunk, ennek következményeként megvastagszik a bőrfelszín, emellett gyakran begyulladnak az aknék és mitesszerek is, amelyek a kitágult pórusok sajnálatos következményei.

Nem véletlen, hogy a Vagheggi Balance  termékcsaládja olyan, nagyrészt nyugtató és gyulladáscsökkentő hatóanyagokat tartalmaz, mint például az avokádó kivonat, amely szabályozza a faggyúmirigyek túlzott faggyútermelését, vagy a fehér fűz kivonatából nyert szalicilsav, amely nyugtató hatású, akárcsak a teafaolaj és a mikronizált ezüst por. A termékcsaládban ezen kívül ananász és tök kivonatot is megtalálható, amelynek fehérjebontó enzimjei elősegítik a bőr megújulását, míg a levendula bőrtisztító hatása képes megszabadítani minket a faggyú okozta „koszosság” érzettől.

Lime  termékcsalád – a ragyogó bőrért

A Lime termékcsalád lényege, hogy ragyogást és energiát kölcsönözzön a bőrnek: különösen áldásos lehet ez a hideg idő beköszöntével. Arcápolói felveszik a harcot a helytelen életmód és a külső, természeti ártalmak miatt létrejövő szabad gyökök ellen, annak érdekében, hogy arcunk visszakapja azt a ragyogást, amelyet megérdemel.

A Lime termékcsalád hatóanyagai között megtaláljuk a Szent-Györgyi Albert révén híressé vált C-vitamint, amelynek a Vagheggi kutatói legfőképp antioxidáns hatását aknázzák ki. Hasonlóan fontos a lime esszenciaolaj és vaj, amelyek javítják a bőr mikrokeringését, de nem érdemes kihagyni a hatóanyaglistából a körömvirág- és jojoba olajat sem: míg az előbbi táplálja a bőrt, addig az utóbbi természetes antioxidánsokkal látja el azt.

Vagheggi

Primissima termékcsalád – a tökéletes hámlasztásért

A megvastagodott arcbőr nemcsak az elbizakodottság, hanem a nyári napozás kellemetlen következménye is lehet. A hűvös idő beköszöntével érdemes elgondolkodni azon, hogy visszaszerezzük bőrünk tökéletes állapotát, azaz elhalványítsuk a foltokat, kisimítsuk a ráncokat, megújítsuk a bőrt.

Ezekre kínál megoldást a Vagheggi Primissima termékcsaládja, amely savas és hidratáló molekulák gondosan összeállított elegye. A termékcsalád jellemzően hétféle savmolekula kombinációja. Almasav, glikolsav, tejsav, citromsav, mandulasav, pirrolidonsav és karbonsav található a termékekben, amelyek megszabadítják a bőrfelszínt a szükségtelen rétegektől. A maracuja gyümölcs magjából kinyert kivonat pedig stimulálja azokat a markereket, amelyek részt vesznek a bőr molekuláinak regenerálásában.

Emozioni Plus termékcsalád – az érzékeny bőrre

Az újfajta környezeti kihívások nemcsak a lelkünket, hanem a testünket, különösen az arcbőrünket is megviselik: egyesek növekvő faggyútermeléssel, míg mások nagyfokú érzékenységgel reagálnak az újfajta kihívásokra. Ennek apropóján született meg az Emozioni Plus termékcsalád, amely megfelelő ellenállóképességgel vértezi fel arcbőrünket a 21. század próbatételeivel szemben.

Az Emozioni Plus hatóanyagai között olyan kincseket találunk, mint például a kurkuma gyökérből kivont molekula, amely regenerálja a bőrt, vagy a szecsuáni bors, amely „edzésben tartja” annak ellenállóképességét. Hasonlóan jótékony hatású a bio áfonya kivonat, ami támogatja a hajszálerek működését, a tengeri fenyő pedig ellensúlyozza az oxidatív folyamatokat. A védekezés mellett azonban fontos a nyugtatás is: a kamilla desztillált vizes kivonata intenzíven nyugtatja a bőrt, a zöld soft focus mikropor pedig elfedi az érzékenység miatt kialakuló esetleges bőrpírt.

Delay Infinity termékcsalád – hogy 30 felett is megmaradjon a fiatalos lendület

„Negyven az új harminc”, mondják, de arról ritkán szól a fáma, hogy akkor a „harminc lenne az új húsz”? A Vagheggi Delay Infinity termékcsaládjával egészen biztosan, hiszen ezek a kozmetikumok mesteriek az öregedés jeleinek – így például a ráncok, fakóság, pigmentfoltok – eltüntetésében: serkentik a kollagén- és elasztin rostok termelődését, amellyel kiegyengetik a ráncokat, ezzel friss, fiatalos hatást kölcsönözve arcbőrünknek.

A Delay Infinity  hatóanyagai között ezért olyan anyagokat találunk, amelyeket többször is a „fiatalság forrásaként” emlegettek már a történelemben. Ilyen például a korai sáfrány, amely megkönnyíti a sejtek közti kommunikációt vagy a lila rizs, amelynek héja antociánban gazdag, de hasonlóan hasznos a maniókából kivont polimer is, amely rugalmas filmréteget terít el az arcbőrön. Ezek után a hialuronsav és a béta-glukán ráadás: míg az előbbi kiváló vízmegtartó hatással rendelkezik, addig az utóbbi erősen hidratál, így együttesen segítenek megőrizni a bőr megfelelő nedvességtartalmát, ezzel szavatolva a ránctalan, fiatalos arcot.

Vagheggi üzlet/bemutatóterem:

1134 Budapest, Dózsa György út 144-148.

www.vagheggi.hu