Barion Pixel Felejtsd el a nedves sminklemosó kendőket! – Coloré

Felejtsd el a nedves sminklemosó kendőket!

2021. 04. 06.

Bár kényelmes és gyors megoldásnak tűnik, a bőrödnek viszont rosszat tesz.

Egy átbulizott este vagy épp egy nehéz munkanap után, esetleg, ha városnéző túrára indulsz, kézenfekvő megoldásnak tűnhet az arctörlő nedves sminklemosó kendő, hiszen ott van kéznél, nem kell előszedned a vattát vagy arctisztító rongyodat és a lemosó folyadékot, ráadásul úgy tűnik, mintha szupergyorsan lehozná a sminket.

Valóban gyors, de egyáltalán nem hatékony sajnos az előre gyártott kendő. Dr. Tijion Esho neves bőrgyógyász elmagyarázta, pontosan mi is az oka annak, hogy nem csak nem javít, de ront a bőrödön, ha így tisztítasz arcot.

Eltömődöttek maradnak a pórusok

A bőrgyógyász egy narancs héján mutatta meg, hogy ezek a kendők csak a felszínt tisztítják le, a lyukakban, ami az emberi bőrön a pórusoknak megfeleltethető, viszont csúnyán ott marad az alapozó.

Dr. Esho szerint a dupla tisztítás a leghatékonyabb, mindegy, hogy először olajjal majd utána micellás vízzel tesszük, vagy sima vízzel, majd utána micellással, a lényeg, hogy meglegyen a két lépés. Sőt, hozzátette azt is a videójához, hogy még egy sima vizes átöblítés is megfelelőbb, mint a pórusokba beletapicskolni a kendőkkel a sminktermékeket.

A kendőkben lévő anyagok nem bontják le a sminkeket és szennyeződéseket, a micellás vizek azonban kifejezetten erre vannak kifejlesztve, így egyáltalán nem éri meg az a 3 percnyi időspórolás.

https://www.instagram.com/p/CJoRZ1QH-yB/

Környezetszennyezés mesterfokon

Amellett, hogy a bőrödnek ártasz ezekkel, és mélyebbre tuszkolod a szennyező anyagokat, sajnos a környezetnek is rosszat teszel. A kendőknek, pont ahogy a vattakorongoknak is gyapot az alapanyaga, a gyapottermesztés pedig rettentően terheli a környezetet, mivel annyira sok víz kell hozzá, hogy más területekről kell elvonni, ezért szárazság alakulhat ki, ami az élővilágra extrán veszélyes. Nem csak a gyapottermesztés, de a kendők előállításához szükséges vegyi anyagok kártékonyak a természetes vizekre, az állatokra és a növényekre is.

A kendők lebomlási ideje extrán hosszú, ezért a legjobb, ha inkább mosható arclemosó ronggyal, textil korongokkal vagy gumiból készült, éveken át alkalmazható készülékekkel távolítod el a sminkedet minden nap.

Borítókép forrása: Pexels

/divat/szepseg/felejtsd-el-a-nedves-sminklemoso-kendoket/