Eddig teljesen rosszul ismerted a micellás vizet

2021. 04. 23.

A nők nagy része szereti a tisztító hatású micellás vizeket, de többen is rosszul használják.

A szép és tiszta bőrre vágyóknak kötelező ismernie az alapvetést, miszerint nincs ragyogó bőr megfelelő esti lemosási rutin nélkül. Először érdemes a sminket olajos bázisú tisztítóval eltávolítani, aztán jöhet egy vizes alapú tisztítás, például a jól ismert micellás vízzel.

Igen ám, de van, hogy többet ártunk, mint használunk, ha nem helyesen alkalmazzuk a fentebb említett micellás tisztítókat.

Legtöbbünk fejében az él, hogy csak vattakorongra, (vagy ha tudatosabban igyekszünk élni, többször használatos, mosható arctisztító rongyra) öntjük, áttöröljük vele az arcunkat, és máris tiszta a bőrünk. Ez valóban így van, de egy lépés még hiányzik: bizony, a lemosás.

Micellasviz
Kép forrása: Freepik

A micellák, azaz a lemosók kis molekulái valóban magukba gyűjtik a bőrről a koszt, szennyeződést, olajat, amik aztán bezárulnak a kis molekulába, ettől tiszta lesz a bőröd. Azonban feltétlenül le kell mosni sima vízzel a micellás vizet a bőrről, ugyanis, ha a lemosó molekulái ott maradnak az arcodon, szárazságot, viszketést is előidézhet.

A tisztítók micellái rengeteg faggyút zárnak magukba, ettől pedig a természetes olajosságát is elvesztheted a bőrödnek, hámlani, viszketni kezdhet. Hagyd, hogy a micellák magukkal vigyék a szennyeződéseket, de aztán szabadulj meg tőlük sima csapvíz segítségével, utána pedig sose felejts hidratáló krémet feltenni.

Ha a leghatékonyabb és a bőrödre legkevésbé káros tisztítót keresed, akkor válaszd azokat a micellás folyadékokat, amelyekben nincs alkohol, és lehetőleg parfümöt sem tartalmaznak.

Borítókép forrása: Freepik