Dolgok, amik jobban tönkreteszik a szempilládat, mint gondolnád

2021. 02. 24.

Nem kell ahhoz tépkedni vagy dörzsölni, hogy teljesen tönkremenjen a pillád.

szempilla

Akármennyire is odafigyelsz a bőr-, haj vagy bármilyen szépségápolási rutinodra, akkor is elkövethetsz észrevétlenül néhány bakit. A bőröd és a hajad egészen hamar képes regenerálni magát, akkor is, ha megkínzod véletlenül, a szempilláid viszont képesek alaposan megsínyleni néhány tortúrát. Óvd meg a pilláidat úgy, hogy odafigyelsz, hogy ne kövesd el gyakran az alábbi hibákat!

Spirálban alvás

Nem, nem arra gondolunk, hogy egy az egyben lefekszel úgy, hogy fent van a szempillaspirálod, hiszen tudjuk, hogy ezt sosem tennéd meg a pilláiddal, hiszen a lehető legkárosabb nekik, ha az elnehezítő festéktől még éjjelre sem szabadulsz meg. De odafigyelsz vajon arra is, hogy lemosáskor se maradjon egy kis festék a szempilláidon?

Fontos, hogy megfelelően, olajos, kétfázisú lemosóval majd micellás vízzel távolítsd el jól a festéket, hogy még a maradékai se legyenek éjjelre a szemeden. Ezzel megelőzöd az elnehezedés miatti törést és az irritációt, illetve az irritációból eredő igencsak káros dörzsölést is.

Száraz spirálra rádolgozás

Valld csak be, hogy elkövetted már azt a rémes bakit, hogy ráfestettél a már megszáradt spirálozott pilláidra még egy réteget, akár órákkal később. Ez az egyik legnagyobb merénylet a szálak ellen, mert a bemerevedett szempillák nagyon könnyen törnek, ha még egy réteg rájuk kerül, ráadásul csúnyán be is csomósodik

szempilla
Kép forrása: Unsplash

Nincs festék a tövén

Ha már kispirálozod a pilláidat, semmiképp se csak a végekre jusson a festékből, hanem a tövekre is. Ha a végekre kerül, nem lesznek egyensúlyban a szálak, és elkezdenek majd lekonyulni, később pedig eltörnek a szálak, hiszen annyira húzza a végüket a nehéz súly. Mindig futtasd végig a spirált egészen a tövektől.

Túlzott dörzsölés mosáskor

Inkább több lépésben mosd le a festéket, ne akarj egy lépésben túllenni rajta, mert ha igyekszel megúszni gyorsan, akkor bizony nekiállsz dörzsölni a szálakat, ettől pedig elvékonyodhatnak. Gondolj csak bele, a hajszálaidat sem dörgölöd egymásnak, miért tennéd ezt erővel a szempilláiddal?

Borítókép forrása: Unsplash