A vegán szépséggé válás 6 lépése

2021. 01. 21.

Hazánkban is egyre több nő figyel rá, hogy ne használjon olyan kozmetikai termékeket, melyek előállítása miatt szenvedett volna bármilyen élőlény is.

pexels kinkate 208052
Borítókép forrása: Pexels

A vegánok nemcsak étrendjükben kerülik az állati eredetű dolgokat, de életmódjuk is azt tükrözi, hogy „ne árts senkinek”. Aki vegán, az odafigyel a kozmetikumai eredetére, igyekszik még a háztartási szereket is megfelelően összeválogatni, sőt, olyan helyeket sem támogatna soha a megjelenésével, mint egy állatkert, vagy delfinárium. Most segítünk, hogyan alakíthatsz ki magadnak tökéletes vegán rutint!

Figyelj oda, hogy, mit vásárolsz!

Keresd a hajápolási termékeken is a „cruelty free” jelzést, ami általában egy nyuszi figura. De létezik applikáció is, ami azonnal megmondja, hogy az adott márka tesztel-e állatokon.

Válassz hazai, magyar termékeket!

A szigorúan hazai előállítású kozmetikumok mindegyike mentes az állati teszteléstől.

A csomagolás sem mindegy!

Tele vannak a tengerek és óceánok műanyag szeméttel. Ha igazi vegán vagy, gondolsz a tengeri ökoszisztémára is, amit úgy óvhatsz, ha újrahasznosított vagy lebomló csomagolásokat keresel.

A parfüm választásakor is légy következetes!

Talán imádod az illatod, de lehet, hogy sok bálna áldozza az életét érte. Az ámbra, ugyanis rengeteg parfüm alapanyaga. Ha módod van rá, járj utána, és válassz egy vegán márkájú illatot!

Vegán sminkek

Ha hiszed, ha nem, olyan élőlények kerülhetnek a kozmetikai alapanyagokba, mint a kagylók, rákok, de a méheket is kizsákmányolják a méhviasz miatt, ami számos rúzs alapanyaga. Válassz „cruelty free” körömlakkot, szemhéjpúdert és rúzst!

Támogasd az állatmentő szervezeteket!

Mindenkinek van ismerőse, aki mentett kutyát vagy cicát fogadott örökbe. A legjobb, ha mindenki a saját környezetében teszi jobbá a világot: keress hazai állatvédő szervezeteket, adományozz, vagy vállalj közösségi munkát egy menhelyen!