A TikTok segít megtalálni a tökéletes melltartóméretet!

2021. 09. 03.

Rég elmúltak azok az idők, amikor a TikTok másról sem szólt, mint unatkozó tinik zenés-táncos videóiról. Egyre többen, köztük magánszemélyek és cégek is felismerik, hogy a platform edukációs célokra is kiválóan hasznosítható.

Ezt aknázta ki nemrég egy fehérneműmodell is: a Bra That Fits internetes kalkulátor másodpercek alatt kiszámolja, hogy mekkora melltartóméretet kellene hordanod.

Miért fontos a melltartóméret?

Egy felmérés szerint a nők 80 százaléka nem megfelelő melltartóméretet hord, amitől nem csupán a ruhák állhatnak előnytelenebbül, de egy számban nem passzoló melltartó miatt hát- és gerincproblémák is kialakulhatnak a nagyobb keblekkel rendelkezőknél. Szintén a helytelen melltartóhasználat következménye lehet a bőr korai megereszkedése is.

Megtalálni a tökéletes méretet ugyanakkor korántsem olyan egyszerű dolog, hiszen ebben számos tényező közrejátszik, így például a márka, a fehérnemű szabása, stílusa, és még sok minden más is. Bár manapság a legtöbb fehérneműüzletben kérésre helyben meghatározzák a vásárlók méreteit, ám ezt akár mi magunk, otthonunk kényelmében is megtehetjük.

@abrathatfits

Our second before and after! You can read a review of these bras on our subreddit. #ABraThatFits #brafitting #brasizing #beforeandafter #callme

♬ Whatever It Takes – Imagine Dragons

Méghozzá egy kiváló online kalkulátor segítségével, ami valójában már 2010 óta megtalálható a világhálón, de csak mostanában lett híres egy fehérneműmodellnek (és TikTok-influenszernek) köszönhetően. Madison Alexandra minden álma, hogy oktató videóival megkönnyítse, sőt szebbé tegye a nők hétköznapjait azáltal, hogy segít a helyes melltartóméret megtalálásában. A Bra That Fits nevű kalkulátort bárki ingyenesen kipróbálhatja, adataink beírása után pedig az alkalmazás kiszámolja, majd láthatóvá teszi, hogy milyen melltartóméretet kellene vásárolnunk a tökéletes komfortérzetért.

A leggyakoribb panaszok a melltartóval kapcsolatban

Talán az egyik leggyakoribb gond, amikor felugrik hátul a melltartó pántja, pedig ideális esetben a fehérnemű alsó széle vízszintesen kell, hogy végigfusson elől és hátul egyaránt. Amennyiben nem így van, az azt jelenti, hogy túl nagy az összekapcsoló pánt. Szintén gyakori probléma, hogy kibuggyan a mell a kosárból vagy a kosár kissé bevág felül a mellen. Ilyen esetben a melltartó kosármérete kicsi.

Melltarto 2
Shutterstock/Puzzlepix

A merevítők elállnak a testtől a két mell között: amennyiben túl kicsi kosárméretet választottál, a mellek elnyomják a melltartót a testedtől. Ugyancsak túl kicsi kosárméretre utal, ha a merevítők szúrják oldalt a melleid. Végül, ha a vállpántokat olyan szorosra kell húzni, hogy azok erősen bevágnak, és vörös nyomot hagynak a vállon, az általában azt jelenti, hogy az alsó összekapcsoló pánt nem tart megfelelően.

Mikor jó egy melltartó?

Egy melltartó akkor jó, ha alsó pántja szorosan, mégis kényelmesen illeszkedik a testre. A legnagyobb alátámasztást az alsó pánt biztosítja, ami ha túl bő, akkor nem lesz megfelelő a támaszték.

Emellett fontos, hogy a melltartó alsó pántja vízszintesen fusson körbe a háton, illetve ha két ujjad kényelmesen be tudod helyezni a melltartópánt alá, még az oldaladnál is a kar alatt; ha a merevítők a melltartó elején simán fekszenek a bordákon anélkül, hogy szúrna vagy dörzsölne; ha a mellek felemelt kéznél is kitöltik a kosarat úgy, hogy közben a melltartó anyaga nem ráncolódik; ha a mellek nem dudorodnak ki felül a melltartó kosarából (még a félkosaras és mély kivágású melltartónál sem).

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix