Barion Pixel A 30 az új 20, a testben azonban sok változás történik – Coloré

A 30 az új 20, a testben azonban sok változás történik

2021. 03. 29.

Harmincévesen még jobban ajánlott odafigyelned a rutinjaidra.

Aki épp a harmincadik születésnapjára készül, vagy 1-2 éve túl van rajta, valószínűleg már legalább egyszer rákeresett az interneten, hogy mire kell mostantól jobban odafigyelnie. Tudjuk, a kor csak egy szám, és mindenki annyi, amennyinek érzi magát, de azért jobb, ha tisztában vagy vele, hogy a harmadik X felett a tested egy kicsit megváltozik, de ennek nem lesz negatív látszata, ha megfelelően ápolod.

Olvashatsz olyan ijesztő tényeket, mint, hogy csökken az agyad mérete, vagy épp, hogy nehezebb lesz fogyni, ezek azonban nem feltétlenül igazak. Az agyadban lévő neuronok száma tényleg csökkenhet, a hízás pedig csak akkor igaz, ha nem figyelsz az életmódodra, és abbahagyod az edzést. Az viszont, hogy a szépségápolás terén miket művelsz, az csak rajtad múlik. Elő a retinollal és a kollagénnel, bizonyítsd be, hogy a 30 az új 20!

30 felett lassabban nőnek a körmök

Ez annak jó hír, aki a rövidebb fazonokat preferálja, aki viszont inkább hosszabb körömmel magabiztosabb annak javasolt, hogy időben kezdjen el cink és biotin tartalmú készítményeket szedni, ezek ugyanis gyorsítják a haj- és körömnövekedést. Az A-vitamin olajas kenegetés pedig a textúráját teszi szebbé, illetve a körömágy ápoló készítményekről sem érdemes megfeledkezni, hiszen a körülötte lévő bőr puhasága is látványos.

Kollagén, a bőrre való csodaszer

Sajnos a bőr a kor előrehaladtával sokat veszít a feszességéből, azonban, ha megkapja a megfelelő készítményeket, akkor pótolható a rugalmasság. Ne csak a krémedben legyen harmincas éveidtől kezdve kollagén és hialuronsav, de tabletta, por, vagy épp ital formájában is igyekezz naponta bevenni, mert a belülről adott hialuron- és kollagénpótlás ugyanolyan fontos a ráncok ellen, mint a krém tartalma ezekből a készítményekből.

Retinol és fényvédő nélkül egy lépést se!

Minden napot arctisztítással, és fényvédővel indítsd, ha nem szeretnéd, hogy meggyűljön a bajod a ráncokkal, az estéket pedig feltétlenül retinollal zárd, miután alaposan lemostad a bőrödet, hiszen ez a három legfontosabb lépés az egészséges és ránctalan bőr felé. A megelőzés ugyanolyan fontos, mint a ráncok elleni küzdelem, de a harmincas éveidben még bőven időben vagy, hogy elkezdd bevezetni ezt a rutint.

harmincas nő
Kép forrása: Unsplash

Kell az alvás!

Míg a húszas éveidben végigpöröghetsz 4 éjszakát is egymás után, és az ötödik napon is frissen és fiatalosan tudsz dolgozni menni, 30 felett már meglátszik rajtad az is, ha nem aludtad ki magad. Figyelj oda, hogy beállítsd a bioritmusodat, és próbálj ugyanabban az időben kelni és feküdni ahhoz, hogy minden nap fitt legyen a kinézeted.

Arcjóga botox helyett

Egyre népszerűbb sport az arcjóga, azaz az arcbőr speciális masszázsa, amit magadnak végezhetsz el kézzel vagy épp jade rollerrel vagy gua sha kővel. Sorra jelennek meg az arcjóga coachok, akik online és offline is oktatják ennek művészetét. A harmincas évekre kicsit megereszkedni készülő, már nem olyan gumiszerűen feszes bőrt gyorsan és hatékonyan állítja helyre, sőt, egészségesebb ragyogása lesz, a vérkeringést felturbózza, így az egész arcod ragyogni fog tőle.

Borítókép forrása: Unsplash

/divat/szepseg/a-30-az-uj-20-a-testben-azonban-sok-valtozas-tortenik/