Barion Pixel 5 testápolási szabály, amit jó ha tudunk még a tavasz beköszönte előtt – Coloré

5 testápolási szabály, amit jó ha tudunk még a tavasz beköszönte előtt

2022. 02. 20.

Az arcápolásra mindenki nagy hangsúlyt fektet, de mi a helyzet a testápolással?

Az archoz képest a test bőre az erősebb hatású termékeknek és kezeléseknek is ellenáll. Ennek oka elsősorban a vastagságbeli különbség.

testápolás
Forrás: Unsplash

Az elsődleges különbség a testünk és az arcunk bőre között a vastagság, a zsírsejtek párnázottsága és mikrobiomja.

A különböző hatóanyagok nehezebben jutnak be és szívódnak fel, bizonyos területek pedig sokkal hamarabb kiszáradnak (térd, könyök), míg másutt a verejtékmirigyek állandó működése változtatja meg a mikroflórát (hónalj, lágyék).

testápolás
Forrás: Unsplash

Egyértelmű tehát, hogy a testünk, vagyis a végtagok, a törzs, de még a dekoltázs is más jellegű ápolást kíván mint az arc. Bár a dekoltázs esetén még nyugodtan hagyatkozzunk az arcápoló termékekre, mivel ott is vékony, ráncosodásra hajlamos a bőr.

A test bőrén továbbá olyan jellegzetességek nehezítik vagy változtatják meg az ápolási rutint, mint a striák vagy épp a narancsbőr. Ezeket is figyelembe kell venni, és a megfelelő termékek mellett hatékony bőrjavító kezeléseket is érdemes kipróbálni.

A tavaszhoz közeledve a következő rutint érdemes kialakítani a testápolásban:

Szárazon masszírozás, dörzsölés.

  • A szivacsokkal, luffákkal történő masszázs vagyis testkefék használata serkenti a mikrokeringést, javítja a szövetek oxigénellátottságát és végső soron a bőr textúráját és felszívóképességét. Sőt, az elhalt hámsejteket is leradírozza gyengéden.

Hámlasszunk!

  • Kétféle úton járhatunk el: fizikai vagy kémiai úton, vagy bőrradírral vagy savalapú formulákkal. Mindkettő célja, hogy eltávolítsa az elhalt hámsejteket, amelyek felhalmozódnak a test felszínén, eltávolítva a fakóságot, így a bőr friss és ragyogó lesz.

Szérumok

  • A radírozás és frissítés után jöhetnek a szérumok és hidratálók. A testápolásnál is legalább olyan fontos ez, mint az arcbőrnél.

Fényvédelem!

  • Ne feledkezzünk meg a nap káros hatásairól, az UV sugárzás ellen használjunk SPF tartalmú testápolót!

Forrás: vogue.com