4+1 dolog, amit soha ne kenj a bőrödre, ha jót akarsz magadnak

A bőrápolás már egész fiatalon központi kérdés egy nő életébe.

Borítókép forrása: pexels

Így a pattanások után a ráncok, a foltok és minden egyéb bőrhiba eltüntetése fontos küldetés számunkra. Ezek legyőzéséhez a méregdrága termékek mellett a legextrémebb dolgokat is képesek vagyunk kipróbálni. Azt azonban fontos észben tartani, hogy nem minden tesz jót a bőrünknek még akkor sem, ha azt többen is állítják. Íme 4+1 dolog, amit jobb, ha arra használunk, amire amúgy is „kitalálták”.

1. Alkohol

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy milyen károsak az alkohol tartalmú készítmények, hiszen szárítják és érzékennyé teszik az arcbőr finom felszínét. Hosszútávon hámlást és allergiás reakciókat tudnak kiváltani, így ezek helyett válasszunk természetes összetevőket tartalmazó tisztítókat.

2. Testápoló

Nem hiába vannak külön arcra és külön testre kapható termékek, hiszen teljesen más összetevőket és hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek nem feltétlen tesznek jót, ha nem a megfelelő részünkön alkalmazzuk. A testápolók sokkal zsírosabbak és gazdagabbak állagukat tekintve, amelyek arcra kenve könnyen eltömíthetik a pórusokat és pattanások kialakulásához vezethetnek. Illetve a legtöbb testápoló illatanyagot is tartalmaz, amely az alkoholhoz hasonlóan allergiát válthat ki.

3. Fogkrém

Több filmben, sőt szépségápolással foglalkozó blogokon is láthattuk, hogy a pattanásra helyezett fogkrém lehúzza a gyulladást. Bár alapvetően ez az információ igaz, fontos tisztában lenni azzal, hogy a normál, valamint a száraz bőrűekre kifejezetten bőrkárosító hatással lehet a nem megfelelő vagy túl gyakori használata. A fogkrém, ugyanis olyan összetevőket tartalmaz, amelyek szárazságot és bizonyos esetekben égési sérüléseket is okozhatnak.

4. Citrom

Erős savas hatása miatt lemarhatja a bőr felső rétegét, amely hegesedést és égési sérülést okozhat. Éppen ezért jobb, ha a házilag készített – citromot tartalmazó – arcpakolások helyett inkább kikérjük a kozmetikusunk tanácsát vagy a drogériákból választunk egy bőrtípusunknak megfelelő terméket.

+1. Kávézacc

Megszámlálhatatlan cikket lehet olvasni a kávézacc jótékony hatásairól, amelyet elsősorban radírként szoktak használni. Ez viszont kicsit sem jó ötlet – legalábbis, ha nem a testünkre, hanem az arcunkra alkalmazunk. A kávézacc durva szemcséi apró sérüléseket okozhatnak az arcbőr mélyebb rétegeiben, amelyekbe könnyebben tudnak bejutni a baktériumok és a különböző szennyeződések, ezzel gyulladást okozva.

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Ami nincs az nem fájhat? Dehogynem. Tudj meg többet a babák fogzásáról!