Barion Pixel Hogyan használjuk a szempillagöndörítőt helyesen? – Coloré

Hogyan használjuk a szempillagöndörítőt helyesen?

2022. 10. 29.

Veszélyes eszköznek tűnik, pedig nagyon egyszerű a használata a szempillagöndörítőnek. Néhány lépésben most megmutatjuk, hogy miként is kellene alkalmaznod sminkelés közben.

Úgy néz ki, mint egy középkori kínzóeszköz, pedig a lényege pont nem az elcsúfítás, hanem a szépítés. Ijesztőnek tűnhet elsőre, sokan nem is mernek kísérletezni a használatával, pedig nagyon egyszerű beépíteni a napi sminkrutinodba, mindössze egy-két percet igényel.

A szempillagöndörítő használata segít meghosszabbítani a szempillákat, a hatására inkább felfelé ívelnek, mint egyenesen, így sokkal hosszabbnak tűnnek – ezáltal nyíltabb pillantást és hosszú, telt szempillákat biztosít.

Mivel tényleg félelmetes eszköznek tűnik első ránézésre – sokan félnek attól, hogy becsípi a bőrüket, megsérti a szemüket vagy éppen kiszakítja a szempillákat -, ezért most lépésről lépésre végignézzük, hogy miként kell használni, hogy minden a legnagyobb rendben menjen a sminkelés során.

Hogyan válassz szempillagöndörítőt?

Mint minden termék esetén, néhány szempillagöndörítő jobb, mások pedig silányabb minőségűek. Győződj meg arról, hogy a választott eszközön lekerekített gumipárna van-e. Minél nagyobb és puhább a párna, annál jobb. Ez kényelmesebbé teszi a használatot, és segít megvédeni a szempilláidat a nyomás okozta törésektől.

Győződj meg arról is, hogy könnyen nyílik és záródik, hogy kényelmesen kezelhető-e. Végül pedig figyelj arra is, hogy a görbület összhangban van-e a szemed alakjával. Az utóbbi miatt nem biztos, hogy a számodra az a termék lesz a legmegfelelőbb, amit legtöbben dicsérnek a neten, vagy ami a legjobb barátnődnek van. Ezekre a részletekre mindenképpen figyelj, mert nagyon fontosak ahhoz, hogy tökéletes legyen az eredmény, és biztonságosan tudd használni a szempillagöndörítőd.

szempillagöndörítő
A szempillagöndörítő használata valójában egyszerű. / Forrás: Shutterstock

Első lépés

A szempillagöndörítő használata valójában nem egy bonyolult folyamat. Lényeges lépés, hogy csupasz, festékmentes szempillákkal használd. A többség azzal rontja el, hogy már a spirálozott pillákat akarja göndöríteni, pedig ez megnehezíti a dolgot, és nagyobb az esélye a baleseteknek.

Ha csupasz szempillákra használod a göndörítőt, akkor nem áll fenn annak a veszélye, hogy a festék miatt hozzáragadnak a pillák. Megakadályozza azt is, hogy a szempilláid összetapadjanak, valamint tisztább marad az eszköz is, ami higiénikusabb, és ritkábban kell megtisztítanod.

Ha műszempillát viselsz, akkor viszont először tedd fel őket, majd utána göndörítsd a tökéletes eredményhez.

Második lépés

Következik a tuti trükk arra, hogy ne csípd be a szemhéjadat, miközben sminkelsz. Nézz lefelé! Ha lefelé nézel, könnyebben hozzáférhetsz a szempillád vonalához, és kevésbé valószínű, hogy megcsípi a szemhéjad érzékeny bőrét.

Harmadik lépés

Emeld a nyitott szempillagöndörítőt a szempilláidhoz. A pilláknak a két gumipárna közé kell esniük. Finoman szorítsd össze, és közben ügyelj arra, hogy ne legyen a bőröd útban. Ha csípést éreznél, mozgasd kifelé az eszközt magadtól. Ha viszont nem érzékelsz problémát, erősebben nyomhatod össze. A cél az, hogy a lehető legközelebb kerüljön a szempilláidhoz anélkül, hogy véletlenül odacsípné a szemhéjad.

Negyedik lépés

Ha minden rendben, akkor határozottan, de nem túl erősen tartsd nyomva öt másodpercig. Miután pedig végeztél mindkét szempilláddal, vidd fel a szempillaspirált, figyelj arra, hogy a tövekre is jusson, és már készen is vagy!

szempillagöndörítő
Forrás: Shutterstock

Borítókép forrás: Shutterstock

Forrás: Real Simple