Hogyan készül egy versenysportolói smink?

2021. 04. 19.

Ha kíváncsi vagy, miért kell erősen sminkelnie egy korcsolya versenyzőnek, most eláruljuk!

Te is meg szoktad figyelni, milyen csodás sminket viselnek a műkorcsolyázók? Zilahi Zsanett profi sminkmester és Murányi Szilvia, a Team Passion magyar szinkronkorcsolya válogatott tagja elárulták, hogyan is készülnek ezek a lookok.

Szilvi elmondta, fontos, hogy erős legyen a sminkjük a versenyeken, mikor zsűri előtt korcsolyáznak, hiszen ebben a műfajban sikkesnek és csinosnak kell lennie a versenyzőknek, és ahhoz, hogy a zsűri messziről is láthassa őket, elengedhetetlen az erős smink.

“Olyan sminket választottam ami a csapat összes tagján jól mutatna és könnyedén lehet mindenki személyéhez igazítani” – árulta el Zilahi Zsanett, sminkmester, aki a Hunskate videójában Murányi Szilvi arcán készített el egy klasszikus versenysminket. Elmondta, hogy három fontos szempont van ezeknél a makeupoknál:

  • Legyen tartós, hiszen a jégen hideg is van, de a mozgás hatására a versenyzők kimelegednek, így izzadhatnak is, mindkét tényezőt figyelembe kell venni.
  • A formaruhához illenie kell a sminknek színben, textúrában a szemen és az ajkakon is.
  • Személyre legyen szabva a smink, azaz passzoljon a versenyző egyéniségéhez is.

A versenyzők valóban sokat készülődnek egy-egy megmérettetés előtt, hiszen nagyon topon kell lenniük, nem csak sportban, de külsőleg is.

Ha megtetszett a smink, az alábbi videóból te is elsajátíthatod!

Borítókép forrása: Hunskate