Barion Pixel Ezek a trendek 2024-ben a sminktetoválásban – A hazai sminktetoválás nagyasszonya Kalcsu Kati válaszol (x) – Coloré

Ezek a trendek 2024-ben a sminktetoválásban – A hazai sminktetoválás nagyasszonya Kalcsu Kati válaszol (x)

2024. 05. 28.

Kalcsu Kati az haute couture, azaz a legmagasabb minőségű sminktetoválás megteremtője Magyarországon. A KALCSU szalon megálmodójaként a sminktetoválások létező összes ismert technikáját alkalmazza, már-már művészi szinteken. A sminktetováló szalonban kiváló minőségű anyagokkal, személyre szabottan készülnek a tetoválások, amik természetes eleganciát kölcsönöznek viselőjüknek.

Kati és profi csapata az haute couture színvonalát évtizedes gyakorlattal, a trendek naprakész követésével, valamint szakembereik folyamatos képzése révén érték el. Vezető munkatársaik rendszeres nemzetközi képzésekkel és konzultációkkal a világ legjobbjaitól tanulják a legfrissebb trendeket. A szakember most a Coloré-nak adott interjút 2024. legújabb trendjeiről.

Coloré: Az elsők között kezdtél sminktetoválással foglalkozni Magyarországon 1997-ben, így meghatározó szereped van a professzionális sminktetoválás hazai elterjesztésében. Nevedhez fűződik a szálazott szemöldöktetoválás és a kontúr nélküli szájtetoválás magyarországi elterjedése. Milyen típusú sminktetoválásokat kérhetnek a vendégek jelenleg a Kalcsu Szalonban?

Kalcsu Kati: Szemöldöktetoválás esetén hiperrealisztikus szálazott, púderes, lágy satírozott, hibrid és ombre közül válaszhatnak a vendégeink. Szemhéjtetoválás esetén normál vonal, vastag vonal és füstös szemhéj technikákkal dolgozunk. Ajaktetoválás esetén pedig rúzsozott vagy természetes hatású teljes satír, 3D és csillogó hatású technikával készítünk sminktetoválásokat.

Coloré: Miért különleges az a módszer, amivel ti dolgoztok?

Kalcsu Kati: A Kalcsu Sminktetoválás az haute couture sminktetoválás megteremtője. Magyarországon az haute couture sminktetoválás a legmagasabb minőséget jelöli. A koncepció alapja, hogy szalonunkban a sminktetoválások az összes ismert technika művészi szintű alkalmazásával, egyénre szabottan készülnek. A stílusok jellemzői a természetes elegancia, az egyéniség, a színek, tónusok és a formák harmóniája.

Coloré: Hányféle szemöldöktetoválási módszer van jelenleg a piacon, és kinek mi ajánlott?

Kalcsu Kati: Az, hogy kinek mi ajánlott függ a következőktől: van-e már sminktetoválása, a meglévő vagy előző sminktetoválásából mennyi látszik, púderes volt vagy szálazott, mennyi szemöldökszál van, természeteset vagy karakteresebbet szeretne, mi illik az adottságaihoz, preferenciáihoz, mint a hajszín, szemszín, bőrszín.

  • Púderes szemöldök: karakteresebb, mint a szálazott. Azoknak ajánljuk, akinek nincs szemöldök-szőrszála, illetve bárkinek, aki ilyet szeretne, világos színnel lágyan púderezve az idősebbeknek is jól áll.
  • Ombre szemöldök: Ez a púderes szemöldöktetoválás egyik fajtája. A tetoválás eleje és a teteje átmegy világosabb színárnyalatba.
  • Hiperrealisztikus szálazott: ez egy nagyon természetes hatást ad, amihez nem szükséges sok szőrszál, de ha van, akkor ez a módszer legtermészetesebb az összes közül. Leginkább a meglévő forma kiegészítésre szolgál.
  • Hibrid:Ez a púderes és a szálazott szemöldök keveréke. Akkor ajánlott, ha kevés az eredeti szőrszál. A szálazott szemöldökre lágyan rápúderezhetünk, vagy szálazottan indul, és átmegy púderesbe.

Coloré: Hány évig marad meg egy sminktetoválás és mennyi időnként érdemes újra tetováltatni?

Kalcsu Kati: Szemöldök esetén elmondható, hogy minél természetesebb annál rövidebb ideig marad meg, de a tartósság a bőrtípustól is függ. Azt szoktuk mondani a vendégeknek, hogy a szemöldök tetoválást egy-másfél évente érdemes újratetováltatni. Ajak esetén két-három évente, szem esetén pedig szintén két-három évente várjuk vissza a vendégeket.

Coloré: Az ajaktetoválások esetén hogyan lehet kiválasztani azt a színt, ami a legjobban illik a vendég arcához?

Kalcsu Kati: A haj, szem, bőrszín alapján két-három színt javaslunk, amit felkenünk az ajak feletti bőrre. Miután elkészült a tetoválás, vissza kell jönni kontrollra egy-három hónappal a sminktetoválás elkészülte után. Ilyenkor még tudunk árnyalatokat módosítani a színen, ha szükséges.

Coloré: Szemhéj tetoválás esetén hányféle módszer közül választhatnak jelenleg a hölgyek, és melyik típus kinek ajánlott?

Kalcsu Kati: Vékony, vastag tusvonal: Előrajzolás során derül ki, kinek mi áll jól, milyen vastagság és hosszúság, milyen ívben. Idősebb korban hosszú vonalat nem javaslunk, mivel később megereszkedhet a szemhéj, és akkor esetleg nem lesz előnyös a forma.

Füstös szem: Ez egy dekoratív sminktetoválás, ahol a füstözés mértéke mindig a szemtől függ. Ezt a módszert idősebb és mélyen ülő szemnél nem javasoljuk.

Coloré: Milyen előnyei vannak a sminktetoválásnak a sminkkel szemben?

Kalcsu Kati: A sminktetoválás mindig rajtunk van, és széppé tesz minket. Időt és pénzt spórolunk meg vele, hiszen nem kell az adott területet sminkelni és nem is mosódik el, úszás, sportolás közben sem.

Coloré: Milyen előkészületekre van szükség egy sminktetoválás előtt és mire kell számíthat a kliens a folyamat során?

Kalcsu Kati: Szemöldöktetoválás esetén a szálakat tetoválás előtt és után három héttel nem lehet festetni. Száj esetén krémezni kell az ajkakat tetoválás előtt. Fontos, hogy ne száraz szájjal érkezzenek a hölgyek! Szemhéjnál nem lehet fent tetováláskor műszempilla. A szemöldöknél kiemelném, hogy ez a rész nem érzékeny, a száj és a szem sokkal érzékenyebb. A tetoválás folyamán folyamatosan érzéstelenítjük a területeket, ezért egyik sem túlzottan fájdalmas eljárás.

Small Kalcsu Kati4 16729193948662
A képek forrása: Kalcsu Cosmetics