Barion Pixel 2022 legnagyobb sminktrendjei, amelyeket a 60-as évek ihlettek – Coloré

2022 legnagyobb sminktrendjei, amelyeket a 60-as évek ihlettek

2021. 12. 27.

A küszöbén állunk a 2022-es évnek, ami az új lehetőségek és remények mellett az új sminktrendek idejét is jelenti.

Az elmúlt két év fájdalmai és változásai miatt a színek felé fordultunk, így nem lesz meglepő, hogy 2022 sminktrendjei is jóval merészebbek és élénkebbek lesznek, ahogy az sem, hogy egy újabb ikonikus évtizedhez nyúlnak vissza a sminkmesterek.

2022 Sminktrend 1
Forrás: Pexels

A 90-es évek erős szájkontúrja után most a 60-as évek hangsúlyos szemei térnek vissza, persze egy kis extra fűszerezéssel. Dominique Lerma, az Omnia Brush vezető sminkmestere szerint a nagy szempillák, a vastag tusvonalak, a rikító színek és a geometrikus formák is igen népszerűek lesznek 2022-ben. Bár itt gyorsan hozzátennénk, hogy már idén is voltak a sztárok között úttörői a jövő év sminktrendjeinek.

Hangsúlyos tusvonal

Arina Grande maga a megtestesült 60-as évek, legalábbis ami a sminkjeit illeti. Az énekesnő elsősorban a pasztell árnyalatok nagy kedvelője, amit imád egy erős tusvonallal kiegészíteni. Vágott formájú szemeit ugyanis tökéletesen kiemeli ezzel a sminkelési technikával.

Dús és hosszú pillák

Az Emily Párizsban című Netflixes sorozat szinte minden sminkest megihletett, így a sorozatban megszokott vadító pillákat nemcsak a sorozatban, hanem magunkon is érdemes kipróbálni. Lehetőleg füstösebb hatású szemhéjpúdert használjunk hozzá, míg az ajkukat barack vagy nude árnyalatú rúzzsal fessük ki.

Egy kis retro

Jövőre a – mindig visszatérő – retro stílus sokkal modernebb, frissebb és fiatalosabb érzést fog kelteni, ugyanis a régi és 2022-es verzió között az lesz a legnagyobb különbség, hogy míg a 60-as években a matt textúrájú szemhéjpúderek domináltak, addig jövőre a fényes, krémes és a metálos termékek is teret nyernek.

Forrás: instyle.com