Barion Pixel A legfurább sminktrendek a 80-as évektől, amiket a mai napig imádunk – Coloré

A legfurább sminktrendek a 80-as évektől, amiket a mai napig imádunk

2021. 11. 09.

Egy nőt általában csak tinédzser kora körül kezd el érdekelni a sminkelés és a sminktrendek, amikből van is bőven, ha valaki keresi önmagát és a saját stílusát. Érdemes azonban néha egy kicsit a múltba is visszatekinteni.

Egyrészt, mert “nincs új a nap alatt”, mindennek megtaláljuk az elődjét, másrészt mert igen szórakoztató lehet, ha megvizsgáljuk, hogy akár a születésünk évében, mi volt a hódító irányzat.

80 As Evek Smink
Forrás: Pexels

1982: rózsaszín álom. A ’80-as évek elején nem volt olyan, hogy túl sok pír. Debbie Harry művörös pillantása a szemhéjtól az arccsontig, sőt a halántékáig terjed, ami igazán merész.

1984: Teljes szemöldök. Brooke Shields természetesen dús szemöldöke arra inspirálta a nőket, hogy letegyék a csipeszt.

1986: Színkavalkád. Az „alulértékelt” szó nem volt Cyndi Lauper 1986-os köznyelvében. Itt sárga szemhéjfestéket és merész vörös ajkakat villant.

https://www.instagram.com/p/CV8H7JxKAzP/

1992: Ceruza vékony szemöldök. Drew Barrymore számára minél vékonyabb a szemöldöke, annál jobb… legalábbis 1992-ben.

1995: Fehér szemhéjfesték. A ’90-es évek közepén az egész szemen végigsuhanó, éles fehér árnyék (mint Claire Danes tekintete) hódított.

1997: Metál árnyék. Ez volt az az év, amikor a szempillavonaltól a szemöldökcsontig levendula színű, csillogó árnyékot pakoltak a nők, ahogy Jennifer Lopez is tette itt.

1999: Smoky Eyes, vagyis füstös szemek. Pamela Anderson hozta be a kilencvenes években, de még Britney-nél is remekül működött a kétezres években.

https://www.instagram.com/p/CEPmS6WnfH5/

2007: Túltolt barnaság. Egy időben mindenki szolárium őrületbe került. Jöttek az önbarnítók, az UV-s és fújós szolik. A végeredmény pedig néha katasztrofális volt.

Forrás: harpersbazaar.com
/divat/smink/a-legfurabb-sminktrendek-a-80-as-evektol-amiket-a-mai-napig-imadunk/