Barion Pixel 2021 legmenőbb sminktrendjei, amiket kötelező kipróbálni – Coloré

2021 legmenőbb sminktrendjei, amiket kötelező kipróbálni

2021. 02. 15.

2021 a végletek éve lesz, már, ami a sminket illeti.

pexels dids 1830447
Borítókép forrása: Unspalsh

A home office és az otthon töltött idő miatt sokan alig észrevehető, leheletnyi sminket használtak, így nem csoda, hogy rengetegen gondolák azt, hogy 2021 a minimalista sminké lesz.

Ez részben így is van, ám az ingerszegény környezet, a megritkult családi és baráti találkozók miatt, talán minden eddiginél jobban ki vagyunk éhezve a színekre, az újdonságokra. Egyre határozottabban szeretnénk kilépni a komfortzónánkból, és a bevált vagy éppen megszokott trendeken kívül valami egészen meghökkentőnek vagy számunkra szokatlannak esélyt adni. Idén a sminkmesterek mindkét vonalnak kedveznek. Ezért a finom, láthatatlan make up trendek mellett, az erős, merész sminkek is teret nyernek magunknak. Mutatjuk a kedvenceinket:

Dupla tusvonal

Egyszerre futurisztikus, könnyed és minimalista. Akik nem szeretik az extrém színeket, de szeretnének kipróbálni valami egyedit, akkor a vékony, fekete tusvonal fölé bátran vigyenek fel egy vastagabb, fehér színűt is. Az eredmény magáért fog beszélni.

Borulj rózsaszínbe!

Még soha nem vártuk ennyire a tavaszt, amelynek kedvenc színei között megtalálható a zöld, a sárga és persze a rózsaszín is. Idén a pink, a halvány rózsa, az orgona és a szeder árnyalatok is beköszönnek, amelyek friss és fiatalos hatást keltenek a viselőjén. Arra figyeljünk, hogy a hangsúlyos szemekhez nude színű szájfényt vagy rúzst használjunk.

Szatén ajkak

A matt rúzsok ideje lejárt. Legalábbis egy időre, ugyanis újra a vizes és szatén hatású szájfényeké lesz a főszerep. Ezek ugyanis optikailag dúsítják az ajkakat, amelyeket még hangsúlyosabbá lehet tenni, ha gyümölcsös nüanszokat választunk.

Extrém színek

A sminkes palettánk ritkán használt színeit is ideje kipróbálni. Ez elsősorban a kék, a zöld és a sárga árnyalataira lesz igaz. Bármennyire is sokszor gondoljuk azt, hogy a hétköznapokra túl sok, vagy feltűnő ez a három szín, egy föld színű matt rúzzsal sikkes és elegáns hatást érhetünk el.

Természetes alapozás

A maszk hatású, vastag alapozás már a múlté. Helyette a BB krémek és a könnyű fedést biztosító hidratáló alapozók lettek a legnépszerűbbek a sminkmesterek körében. Egyrészt, mert nagyszerűen alkalmazkodnak a bőr textúrájához, másrészt pedig láthatatlan, mégis egyenletes fedést biztosítanak minden bőrtípus számára.

Forrása: Harper’s Bazaar