Barion Pixel Stílusos ruhatár olcsón – nem minden a márkajelzés – Coloré

Stílusos ruhatár olcsón – nem minden a márkajelzés

2021. 03. 07.

A stílus(érzék) nem a pénztárcánkon múlik, egy több tízezer forintos kabát is mutathat rosszul, és ugyanígy lehet az ember csinos hatalmas logók nélkül, akár másodkézből vett darabokban is.

Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány olyan tippet, amik segíthetnek abban, hogy csinos, drágának tűnő ruhatárat tudjunk összeállítani magunknak anélkül, hogy hatalmas összegeket kellene ráköltenünk.

Az anyagok

https://www.instagram.com/p/CMCcC4rpYv3/

Egyes anyagok elegánsnak hatnak, ilyen például a pamut és a len, mások pedig, hiába jó a minta rajtuk vagy csinos a szabásuk, olcsóbbnak mutatnak – mondjuk a viszkózból készült vagy a műszálas ruhadarabok.

A szabás

Fontos, hogy olyat hordjunk, ami jól áll rajtunk, nem túl nagy és nem túl kicsi, kiemeli az előnyös részeinket, és eltereli a figyelmet a kevésbé előnyösekről. Egy jó varrónő vagy szabó csodákat képes művelni egy ruhával, és megéri a ráfordított összeget.

Logók

Ne a márkákat kerüljük, hanem a logókat. A hiedelemmel ellentétben a hatalmas LV felirattól nem gazdagabbnak, hanem nevetségesebbnek fogunk tűnni. Az igazán gazdagok ruháiról sem ordítanak a márkajelzések, így nekünk sincs szükségünk kristályokkal kirakott Gucci övre.

Ékszerek

Egy sima, egyszínű felsőt is fel lehet dobni arany vagy ezüst ékszerekkel (de a kettőt ha lehet, ne hordjuk egyszerre).

Egységben az erő

https://www.instagram.com/p/CLh0bXPhJhX/

Kifinomultnak fog tűnni az outfit, ha passzolnak rajta a színek vagy a tónusok, és nem keverjük a mintákat – persze, az utolsó megjegyzésnek ellentmondanak néha a divatirányzatok, de a hétköznapi életben nem mutat jól a leopárdminta a kígyóbőr-mintázattal.

Mosás – vasalás

Magától értetődő, de azért leírjuk, hogy a foltos, kifakult ruha kevésbé vonzó látvány. Ezért figyeljünk oda a színek frissességére, és arra is, hogy ne legyen gyűrött egyik ruhadarabunk sem.

Alapdarabok

Természetesen a spórolás nem azt jelenti, hogy minden ruhadarabodat csak egy bizonyos összeg alatt vehetjük meg, hiszen vannak olyan alapdarabok, amikre jó, ha egy nagyobb összeget szánunk, mert így valószínűsíthetően sokáig velünk lesznek. Ez nemcsak a fenntarthatóság miatt helyes lépés, hanem mert jól variálhatóak és sosem unalmasak – például egy fehér ing, amit aztán beilleszthetünk a saját stílusunkba.

Gombok

https://www.instagram.com/p/BuQ1AgllJuc/

Alulértékelt, mégis nagyszerű life-hack: lecserélni a gyári műanyag gombokat fára, vagy valamilyen feltűnőbbre – máris ad egy löketet az egész outfitnek.

Borítókép forrása: unsplash.com