Barion Pixel Ezek az alapdarabok egyetlen őszi gardróbból sem hiányozhatnak – Coloré

Ezek az alapdarabok egyetlen őszi gardróbból sem hiányozhatnak

2022. 09. 20.

Az őszi gardróbfrissítés igencsak időszerű feladat mindannyiunk számára. Megmutatjuk, hogy mik azok a legfontosabb alapdarabok, amit mindenképpen szerezz be, ha eddig még nem tetted volna.

Ideje feltölteni őszi alapdarabokkal a gardróbunkat, ugyanis határozottan beköszöntött egy új, meglehetősen hűvös évszak. Ilyenkor úgy, ahogy a természet is új színeket ölt magára, érdemes nekünk is megújulni.

Sokak szerint az ősz a szomorúság, a sötétség az esős és szeles napok időszaka, pedig talán nincs is szebb egy napsütötte őszi napnál. A vénasszonyok nyaraként is emlegetett hónapokban érdemes kihasználni minden hétvégét arra, hogy családunkkal vagy barátainkkal együtt gyönyörködhessünk az őszi természetben.

A barna, sárga és vörös színben pompázó faleveknek pedig engedjük meg, hogy megbabonázzanak minket, és mi is öltsünk magunkra hasonló árnyalatokat.

Ősszel semmiképpen sem érdeme kihagyni a khaki, a mustársárga, a sötétbarna és a zöld árnyalatait. Ha nem is érezzük magunkénak ezeket a színeket, akkor is érdemes beszerezni legalább egy-egy kiegészítőt: táskát, kendőt vagy akár egy divatos kalapot.

Az őszi gardrób kötelezői

Bőrdzseki

Mi mással lehetne kezdeni a kötelező darabok sorát, mint a klasszikus bőrdzsekivel, ami tényleg mindennel tökéletesen passzol. Remekül kombinálható elegáns, szupercsajos szettekhez, de egy vagány bakancs mellé is a lehető legjobb választás. Azok, akik nem félnek a színes outfitektől, a klasszikus fekete helyett nyugodtan válasszanak sárgát, barnát, vagy sötétzöldet.

őszi gardrób
A bőrdzseki remekül kombinálható mindennel. / kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Ballonkabát

A bőrdzseki után a következő imádott darab a ballonkabát. Nők és férfiak körében egyaránt népszerű, és valljuk be, nélküle tényleg nem telhet el egyetlen őszi szezon sem. Magassarkú csizmával, de akár egy fehér sportcipővel is maximálisan sikkes lesz benne a viselője. Mivel sosem megy ki a divatból, érdemes hosszú távra tervezni vele, még akkor is, ha kicsit szomorú lesz miatta a pénztárcánk. Biztos, hogy akár tíz év múlva is ugyanolyan büszkén sétálhatunk benne.

őszi gardrób ballonkabát
A ballonkabát nők és férfiak körében egyaránt népszerű. / kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Kardigán

A gombos kardigánok nagy reneszánszukat élik egy ideje. Szerencsére ez a hullám nem idén fog véget érni. Egy melegebb őszi napon elég felkapnunk egy vastag kötött kardigánt is ahhoz, hogy ne fázzunk meg. A hosszú, egészen bokáig érőtől, az apró, derekat alig takaró fazonok között is bőséggel válogathatunk. A legtöbb márka pedig a szivárvány minden színében piacra dobja, hogy mindenki megtalálja azt, ami a legjobban illik hozzá.

őszi gardrób kardigán
Egy melegebb őszi napon elég felkapnunk egy vastag kötött kardigánt. / kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Kalap, sapka

Már emlegettük a kalapokat. Vannak, akik imádják őket és minden évszakra megvan a kedvenc darabjuk, de még mindig akadnak, akik idegenkednek tőle. Hölgyeim, nem érdemes nemet mondani erre a tökéletes őszi kiegészítőre. A hűvösebb, esetleg esős napokon szuper alternatíva arra, hogy megóvjuk a hajhagymáinkat a hidegtől. Arról nem is beszélve, hogy extra sikkes és divatos, ha a szettünkhöz illő kalapban jelenünk meg. Egy délutáni sétára is jó választás, de akár egy vendéglátóhely teraszán elfogyasztott romantikus gyertyafényes vacsorához is jól passzol.

őszi alapdarabok, kalap
A kalap extra sikkes és divatos. / kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

A sapkákra szinte ugyanez vonatkozik, legalábbis abban a tekintetben, hogy semmiképpen sem szabad megijedni tőle. Az idei ősz egyik slágerterméke a „bárányos” hatású baseball sapka, ami elsőre talán túl soknak tűnik, ha felpróbáljuk, biztos, hogy azonnal beleszeretünk.

Sálak, kendők

Ha már szóba jöttek a kiegészítők mindenképpen szükséged lesz egy gyönyörű kendőre vagy vékonyabb sálra, ami megvéd a hideg őszi szelektől. Ezekre is igaz, hogy sosem mennek ki a divatból, ezért nyugodtan csábulj el, ha úgy érzed, hogy megtaláltad életed kendőjét, mert minden évben újra előveheted majd.

őszi alapdarabok, kendő
Mindenképpen szükséged lesz egy gyönyörű kendőre. / kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Természetesen lehet még fokozni a hatást őszi színekben pompázó táskákkal, mellényekkel, ékszerekkel és akár kesztyűkkel is. A határ tényleg a csillagos ég.

Abban az esetben, ha nagyon profik akarunk lenni, vagy teljesen át akarunk szellemülni az őszi hangulatba, akkor a sminkünket is a szettünkhöz megfelelően válasszuk ki, és törekedjünk a föld árnyalatok használatára. Ha kicsit bátortalanok vagyunk a szemfestékek világában, akkor válasszunk egy bézs, esetleg halvány, barack árnyalatú matt rúzst. Garantáltan passzolni fog az összes őszi szettünkhöz és mivel ezek a színek a legtöbb színtípusnak jól állnak biztos, hogy nem keveredünk miatta kellemetlen helyzetbe.

Nyitókép: Shutterstock / Puzzlepix