Barion Pixel Melltartótípusok, amelyeket minden nőnek ismernie kell – Coloré

Melltartótípusok, amelyeket minden nőnek ismernie kell

2023. 03. 01.

Ha a fehérneműs fiókod kínálata csupán különböző színű melltartókból áll, akkor itt az ideje, hogy egyéb fazonokat is beújíts. Függetlenül attól, hogy nem hordasz olyan gyakran melltartót, vagy mindig van rajtad, hasznos lehet, ha ismered a különböző típusokat. Soha nem tudhatod, mikor lehet rá szükséged!

Tudtad, hogy a nők 64 százaléka nem megfelelő melltartót hord? 24 százalékuk pedig pontosan tudja, hogy nem jó méretet visel. Nem csoda, hogy alig várjuk, hogy levehessük, amint hazaérünk! 

Ismerd meg a különböző típusú melltartókat.

T-shirt melltartó

Először is jöjjön a nagyon praktikus, legszükségesebb darab a T-shirt melltartó. Mivel varrás nélküli, nem kell aggódnod amiatt, hogy a vonalai látszanak a testhez simuló felsők alatt. A sima, formázott kosarak tökéletesen körbeölelik az alakodat, és hízelgő sziluettet adnak az alakformáló felsők, ruhák alatt is. Akár egy mozis randira, akár a kora reggeli egyetemi órákra mész, csak húzd fel ezt a mindennapi kényelmes viseleted alá.

Sportmelltartó

Ennek a darabnak kiválasztása nem könnyű feladat, szorosnak és jól tartónak kell lennie. Azonban nem nyomhatja le a melleid. Vagyis jól kell illeszkednie, de nagyon kényelmesnek kell lennie. Az ujjaddal húzd meg, nagyjából 2-3 centire kell, hogy eltávolodjon a mellkasodtól, akkor lesz jó a méret. Valamint figyelj arra, hogy a mellek ne folyjanak ki, ami azt jelenti, hogy nagyobbra van szükséged.

A pánt nélküli

Ezeknek úgy kell támogatást nyújtaniuk, hogy nincs pántjuk. Nem csúszhatnak le, mozdulhatnak el, ezt általában szilokon szalaggal oldják meg. Sajnos, a nagyobb mellméretek esetén nagyobb nehézséget jelent a megfelelő pánt nélküli melltartó megtalálásában.

Push-Up

Egy egyszerű mechanizmuson alapul, amely növeli és megemeli a melleket, így azok szimmetrikusak, formásabbak és teltebbek lesznek. Ezeket inkább a kisebb mellű nőknek találták ki, de a nagyobb mellű nők is viselhetik. Ha utóbbi kategóriába tartozol válassz egy nagy pánttal ellátott modellt, mivel ez segít jobban megtartani őket, és elegánsabb megjelenést kölcsönöz. Mivel a legtöbb push-up merevítős, ügyel arra, hogy az alsó huzal ne csípje be a bőröd, hanem pontosan illeszkedjen a mellvonal alatt.

melltartó
Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Párnázott melltartó

Teltebb megjelenést biztosít a kisebb mellű nőknek, télen pedig elrejti mellbimbót a hidegben. Tökéletes a kicsi és vékony mellekhez. Szexi, de nem feltűnő megjelenést kölcsönöz. A mélyen dekoltált ruhákhoz jól passzolnak a félig párnázott verziók is. 

A hát nélküli

Ha olyan ruhát választottál, amely megmutatja a csupasz hátadat, és nem vagy biztos benne, hogy a melltartót hogyan tudnád használni, ne aggódj – már léteznek hát nélküli darabok is. Válassz olyan szilikonos kosárral ellátottat, amelyik a mellkasodhoz tapad, és nagyszerű fedést nyújt. Ez azonban inkább a vékonyabb, kisebb mellű nőknek megoldás. A gömbölyded alakúaknak az átlátszó pántos verziókat érdemes választani, amelyek biztosabb tartást nyújtanak.

Csipkés

A csipke érzéki, és nagyszerű érzés viselni. Válassz egy feltűnő, szexi darabot, az erősebb színűeket még a világos ruháid alatt is hordhatod, nem gond, ha látszanak, sőt. Ezeknek a kialakításánál azonban gyakran jobban figyelnek a divatra, mint a funkcionálitásra.

Keresztpántos vagy nyakba akasztható

Ezeket azokhoz a ruhákhoz alakították, amiknek nem megszokott a takarása. A keresztpántos jó illeszkedik topokhoz, ujjatlan felsőkhöz. A nyakba akasztható pedig olyan ruhákhoz lett kitalálva, amik a nyakadhoz közel futnak, de a vállaid szabadon hagyják.

Bralette

A bralettek többcélúak – viselhetők melltartóként vagy akár felsőként is magas derekú nadrágokkal. Elegáns csipkeanyagokkal, szexi dizájnnal és élénk színekkel feldobják a viseleted.

Balconette

Azaz a félkosaras melltartó speciális merevítős szerkezetének köszönhetően megemeli a melled és kiemeli a dekoltázs vonalát. Gyakran alulról kapnak alátámasztást, és nagyon kevés fedést biztosítanak. Általában kis és közepes méretű mellekre alkalmas.

Átlátszó melltartó

Ezeket általában olyan anyagokból készítik, mint a szatén, a tüll, vagy a csipke, csavart mintákkal, amelyek tartják a melleket, mégis divatosak. 

Plunge

A plunge olyan melltartót takar, aminek nagyon mély középen a kivágása, hogy mélyen dekoltált ruhák alól se látszódon ki. Azoknak érdemes ezt választani, akik szeretnének magukból egy kicsit többet megmutatni, azonban C kosár alatt nem igazán ajánlott.

melltartó
Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Forrás: Zivame, Style Craze, Femina.in, Dressa

Borítókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix