Magyar dizájnerek, akik szemétből alkotnak egyedi, környezetbarát kreációkat

2021. 05. 10.

A kreativitásuk mellett a szívük is hatalmas, hiszen a hulladékból gyártott ruhák és kiegészítők a bolygó védelmét is elősegítik.

Manapság mindenki megpróbál kicsit környezettudatosabb lenni, ha másért nem, hát azért mert trendi.

Kornyezetbarat Kreaciok
Forrás: pexels.com

A mindennapokban te is lehetsz kicsit öko, ha szelektíven gyűjtöd a hulladékot, leadod a ruháidat újrahasznosításra vagy jótékony szervezeteknek, kukoricakeményítőből gyártott szemeteszsákot és kutyakaki zacsit vásárolsz, ami aztán lebomlik, vagy épp a sok karton ásványvíz és PET-palack helyett végre beszerzel egy vízszűrő kancsót.

A hazai divatmárkák közül többen nagyon környezettudatosak és valóban fontos nekik, milyen üzenetet adnak át, és milyen bolygót hagynak hátra az utókornak. Éppen ezért ők a szemétből is dizájner darabokat hoznak létre, amik így tökéletesen egyediek és megismételhetetlenek. Éppen ezért az áruk is néha borsos, de ha egy ilyet hordasz, nemcsak őket támogatod, hanem a Föld anyát is, szóval méltán büszke lehetsz magadra!

A legtöbb alkotót megtaláljuk az Instagramon, ahol nemcsak inspirálódhatunk tőlük, hanem be is szerezhetjük a menő darabokat, ha időben lecsapunk rájuk.

  • A Hikezone kávés zsákból gyárt mintás topánkákat.
  • A Nana Bags megunt farmereket, leselejtezett kárpitokat kelt új életre és készít belőlük nagyon szép táskákat.
  • Szintén főleg táskában utazik a RePityke, ami mindenféle textíliákat, kidobott ruhaanyagokat hasznosít, és így igazán egyedi darabok születnek.
  • A Réthy Fashion teljesen újraalkotja a farmert. A régiből teljesen más lesz, de nem éri be az alkotással, a tudatformálásból is kiveszi a részét, ugyanis edukálja a fiatalságot, miért is fontos a fenntartható divat.
  • A Printa igazi régi motoros a re-fashionben, darabjai vetekednek a legújabb dizájner darabokkal, és ott van a divatbemutatókon is a márka, illetve jó pár elismerést is bezsebelt már.
  • A Delka bag gondolt egy nagyot, és a táskáik gyártása során keletkezett hulladékból újabb táskákat gyártott. Micsoda ötlet!