Ezekre figyelj, ha online veszel ruhát!

A vírushelyzet és kijárási korlátozások miatt nagymértékben megnőtt az online vásárlást választók aránya, legyen az élelmiszer, elektronikai termék vagy ruhadarab. Ha te is inkább a neten veszel mostanában ruhát, nem árt odafigyelni pár dologra.

Forrás: Unsplash

Sokan idegenkedünk attól, hogy előzetes felpróbálás nélkül, egy-egy üzlet webshopjából rendeljük meg az adott ruhadarabot. Hiszen mi van, ha nem is úgy áll rajtunk, ha nem olyan az anyaga, mint képzeltük, és aztán a visszaküldés is egy vagyonba kerül?

Ezek teljesen jogos aggodalmak, ám némi odafigyeléssel el tudjuk kerülni az esetleges visszaküldést, és olyan darabra tehetünk szert, amit évekig hordani fogunk.

Ismerd a méreteidet!

Persze, hogy tudod magadról, mekkora nadrágot és felsőt kell venned ahhoz, hogy tökéletesen álljon, ám sajnos az azonos számozású/méretezésű darabok üzletről üzletre változhatnak. Míg az egyik helyen egy M-es a rád passzoló, máshol L-esnek van címkézve, pedig ugyanakkora. Ezért ha online vásárolsz, érdemes inkább a mérettáblázatot megkeresni, ahol centire pontosan meg van adva, hogy náluk mely méret mekkora.

Olvasd el a termékleírást!

Nem minden webshopban elérhető ez a funkció, de ahol igen, fontos elolvasni, hogy milyen szabású az adott darab, milyen anyagból van, ruháknál esetében pl. azt, hogy átlátszó-e vagy sem – hiszen hiába látjuk a modellen, ő mindig a legjobb megvilágítást és hátteret kapja a fotózáskor. Ez nem jelenti azt, hogy rajtunk is pont ugyanúgy fog állni az a ruha – sőt!

De ami fontosabb: olvasd a kommenteket!

Egyre több helyen van lehetőség a vásárlók általi értékelés mellett hozzászólást is hagyni a termékeknél.

Még jobb, ha fotót is lehet csatolni a már megvett termékhez, így láthatod, hogy a modellhez képest egy „igazi” hétköznapi emberen hogy áll a ruha. Sok esetben ez a valós infó, és nem a – logikusan – feljavított, jó pózba állított lányt vagy fiút ábrázoló kép.

Forrás: Unsplash

Tájékozódj a költségekről – visszaküldés és szállítás

Az összegek és szállítási formák minden áruháznál eltérőek, van olyan, akiknél az üzletben való átvétel ingyenes, másoknál meg nem is elérhető ez az opció. Sok helyen akkor ingyenes a szállítás, ha bizonyos összeg felett rendelsz, így érdemes több baráttal-barátnővel összefogni, hogy egy kicsit spórolhassatok.

A visszaküldés ára szintén változhat. Van, ahol ingyenes, van, ahol a neten vett árut a boltba is visszaviheted, egyes helyeken klubtagok számára nem kerül pénzbe – jó, ha tudod, mennyibe fog fájni, ha mégsem jött be a rendelt darab.

Figyeld az akciókat, kuponokat!

Spórolni mindig jó ötlet, ezért ha megtetszik egy ruha, de nem azonnal van rá szükséged, érdemes megvárni a szezonális leárazást. Ez alapján, ha belefér, tavasszal keressünk télikabátot és vastag pulcsikat, ősszel fürdőruhát, télen pedig rövidnadrágokat és egyberuhákat.

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Mesék 30 felett – Miért szeretjük felnőttként is az animációs filmeket?