Barion Pixel Ékszerválasztás: melyik passzol a bőrtónusodhoz? – Coloré

Ékszerválasztás: melyik passzol a bőrtónusodhoz?

2023. 06. 14.

A megfelelő ékszer kiválasztása nem mindig könnyű feladat. Talán nem is tudtad, de fontos szerepet játszik a bőrtónusod abban, hogy mi áll neked a legjobban. Ezüst? Arany? Rosegold? Segítünk választani!

Határozd meg a bőrtónusod

Két megbízható módszer létezik arra, hogy meghatározd, milyen tónusú a bőröd. Az első az, hogy megnézzed az ereid színét. A második pedig, hogy alaposan megvizsgálod a bőröd színét.

Akkor van hideg bőrtónusod, ha az ereid kékek. A hajad valószínűleg szőke, sötétbarna vagy fekete. A szemed feltehetőleg világoskék vagy barna. Akkor is ebbe a kategóriába tartozol, ha könnyen leégsz, vagy ha a bőröd halvány árnyalatú, vagy a bőrpír jeleit mutatja.

Meleg bőrtónusú vagy, ha az ereid zöldebbek. A hajad valószínűleg vörös vagy világos szőke. A szemed pedig világoskék, zöld vagy mogyorószínű. Akkor is megállapíthatod, hogy meleg tónusú vagy, ha könnyen barnulsz, vagy ha a bőröd fekete vagy eszpresszó színű.

Semleges bőrtónusod van, ha a bőrödnek nincs nyilvánvaló eszpresszó, olíva vagy vöröses színe. A semleges bőrtónus inkább a hideg bőrtónushoz áll közelebb.

bőrtónus
Kép forrása: Angela Cini / iStock / Getty Images Plus / Getty Images

Milyen ékszert válassz?

Most hogy már tudod, hogy melyik bőrtípusba tartozol, csak azt kell kiderítened, hogy milyen ékszer áll a legjobban neked. Nézzük!

Melyik fémszín áll jól a hideg bőrön?

A hideg bőr a fényes és ezüstös fémekkel néz ki a legjobban, mint például az ezüst, a platina és a fehérarany. Ezeknek a fémeknek a jeges tónusa kiegészíti bőrödnek a kék tónusát, és csodálatos élénkítő hatást gyakorolhat az arcbőrödre.

A színtelen drágakövek lenyűgözően mutatnak a hideg bőrön, és nagyon jól illenek a színtelen fémekhez. Ha szereted a színes drágaköveket, akkor a vörös, lila és kék drágakövek közül válassz. A vörös kövek közé sorolják a rubint, a gránátkövet és a turmalint. A lila kövek közé tartozik az ametiszt, a fluorit és a zafír. A kék kövek közé pedig a kék zafír, a topáz és az akvamarin.

Ne feledd, hogy a hideg bőr nem feltétlenül jelent sápadtat. A sárgás alaptónusúaknak nagyon jól állhat a rózsaarany és a sárga arany. Néhány sötét bőrű embernek hűvös, kék alaptónusai vannak, ezért a platina és a fehérarany igazán szépen mutat a bőrükön.

A rose gold vagy rózsaarany nem illik mindenkihez, akinek hideg bőrtónusa van. A rózsaszín színei kiemelhetik a bőr lilás alaptónusait. Ha hideg bőröd van kékes-rózsaszínes alaptónusokkal, akkor a rózsaarany kissé vörösnek tűnhet rajtad.

Milyen fémszín megfelelő, ha meleg bőröd van?

A sárga arany igazán jó választás, ha meleg bőrűek közé sorolod magad, az árnyalatai kiegészítik az arany tónusaid. A legtöbb meleg bőrtónusúnak jól áll még a rózsaarany is, amely feldobhatja a sárgás arcszínt. Valahogy úgy, mint ahogy jót tesz egy kis rózsaszín pirosító!

Drágakövek szempontjából a sárga, a narancssárga és a zöld illik a legjobban hozzád, ha ebbe a kategóriába tartozol. A sárga/arany kövek közé tartozik a sárga zafír, a citrin és a cirkon. A narancssárga kövek közé tartozik a spessartin gránát, a császári topáz és a holdkő. A zöld kövek közé pedig a smaragd, a jáde és a peridot.

A platina és a fehérarany nem feltétlenül mutat rosszul a meleg bőrön, de egy kicsit „lehűthetik” a bőr természetes meleg tónusait.

Milyen fémeket viselhetsz semleges bőrrel?

Ha azt tapasztaltad, hogy a csuklódon zöldes-kékes erek is vannak, akkor nagyon szerencsés vagy, mert valószínűleg semleges bőröd van, ami azt jelenti, hogy bármilyen színű fémet viselhetsz. A platina és a fehérarany ezüstös színeitől kezdve a rózsaarany és a sárgaarany meleg tónusaiig bármi gyönyörűen illik hozzád!

A gyémántok pedig minden bőrtónuson jól mutatnak.

bőrtónus
Kép forrása: Sabrina Bracher / iStock / Getty Images Plus / Getty Images

Mi a helyzet a gyöngyökkel?

Az igazgyöngyök általában három árnyalatban kaphatók. A legtöbb ember a hagyományos fehér gyöngyöket ismeri, de vannak rózsaszín és ezüst darabok is.

A hideg bőrtónusúaknak a hagyományos fehér és a rózsaszín árnyalatú gyöngyök állnak a legjobban. A meleg bőrtónusúakhoz az ezüst gyöngyök illenek a legjobban, de a fehérek is jól állhatnak.

Forrás: Wikihow, Queen Smith

Borítókép forrása: Milan Markovic / iStock / Getty Images Plus / Getty Images