Barion Pixel Egyszerű, de nagyszerű – tippek az utolsó pillanatos Halloween-jelmezekhez – Coloré

Egyszerű, de nagyszerű – tippek az utolsó pillanatos Halloween-jelmezekhez

2021. 10. 28.

Ha Halloween-buliról van szó, tapasztalatom szerint háromfajta ember létezik – az egyik, aki már egy hónappal előtte elkezdni összeállítani a jelmezét (ez vagyok én, a stréber), van, akit nem érdekel az egész beöltözősdi, és csak a társaság miatt megy, a harmadik pedig az utolsó pillanatban kap észbe, hogy ki kellene találni valami egyszerű, de nagyszerű álcát. Ez a cikk most az utóbbi csoportba tartozó hölgyeknek szól.

Inspiráljanak a kedvencek

A napokban írtunk arról, hogy mennyire befolyásolják kedvenc sorozataink, könyveink és filmjeink életünk minden szegletét – a beöltözős partik pont ilyenek, hiszen kézenfekvő, hogy olyan karaktert testesítsünk meg, amiről úgy érezzük, közel áll hozzánk. Első körben tehát gondoljuk át, melyik a legszeretettebb sorozatunk, abból van-e olyan szereplő, akivel azonosulni tudunk és akinek egy-egy öltözékét könnyűszerrel le tudjuk utánozni – de úgy, hogy lehetőleg mások is rájöjjenek, kinek öltöztünk. Jóbarátok, Szívek szállodája, Gossip Girl, Agymenők, Vezércsel, Az új csaj, Stranger Things, Office, Grace klinika, Modern család – mind olyan szériák, amikben szép számmal akadnak jellegzetes külsejű karakterek. Ha netán olyan filmből választunk magunknak jelmezt, ami CGI-jal készült, nehezebb dolgunk lesz, de ha nem akarunk tökéletes Batwomannek, Harley Quinnek vagy épp Captain Marvelnek látszani, akkor bőven megteszi egy jelzésértékű jelmez, mondjuk ami a szereplő ruházatának fő színeire utal.

Dolgozzunk abból, ami van otthon

'addams Family Values' By Barry Sonnenfeld, Usa, 1993.
Forrás: Northfoto

Az alapruhatárban megtalálható darabokból is kiindulhatunk a jelmezválasztás során, főleg akkor, ha nem szeretnénk pénzt költeni kölcsönzésre vagy újabb ruhákra, amiket valószínűleg ezen az egy bulin kívül soha többet nem veszünk fel. Kis fekete ruha? Audrey Hepburn az Álom luxuskivitelben-ből, Wednesday Addams az Addams family-filmekből, Ursula A kishableányból, Nina Sayers, A fekete hattyú, Amy Winehouse, Posh Spice alias Victoria Beckham, vagy épp Szörnyella de Frász, esetleg egy „sima” boszorkány vagy vámpír is válhat belőlünk. Bőrdzseki? Sandy a Grease-ből, esetleg egy női Wolverine. Fehér, gombos ing? Mia Wallace a Ponyvaregényből, a Fűrész-filmek gyilkosa, vagy épp egy roxforti diák, a megfelelő nyakkendővel feldobva a szettet. Egy farmeringet feltűrve és a hajunkba piros kendőt kötve mindjárt úgy festünk majd, mint Rosie, the Riveter, a múlt század híres pin-up lánya a plakátokról. Ha van bézs ballonkabátunk, akkor pedig lehetünk Columbo nyomozó, esetleg Lois Lane.

Ha van egy kis kézügyesség

2016 Suicide Squad Movie Set
Forrás: Northfoto

Öltözék helyett beszéljen a smink! Ha van egy kis kézügyességünk és gyakorlatunk a sminkelésben, esetleg időnk a kísérletezésre (C-tervként pedig egy tehetséges barátnőnk, aki ehhez is ért), akkor valamilyen rémisztő arcfestés mellett is letehetjük a voksunkat. Sebek, vágások, harapásnyomok, vér, pikkelyek – határ a csillagos ég! Akinek a szeme bírja a kontaktlencsét, az beszerezhet egy pár feketét vagy vöröset. De itt is érvényes a kedvenc karakterek felhasználása: Harley Quinn, Joker, a KISS együttes bármelyik tagja, vagy David Bowie is garantált sikert aratna egy bulin.

Plusz tippek

Hiába mutat jól egy jelmez, ha nem tudunk benne mozogni, ezért otthon ne csak a tükör előtt csekkoljuk, hogy néz ki a szett. Járkáljunk, üljünk le, álljunk fel benne, és legyen rajtunk huzamosabb ideig, hiszen a buliban is órákat fogunk eltölteni benne – ne ott kelljen majd átöltözni a kellemetlenségek miatt. Ha sminkről, esetleg komolyabb maszkról van szó, akkor a Budapesti Sminkiskola vezetőjének, Pintér Andreának a tanácsát is érdemes megfogadni: „A felragasztható halloweeni maszkoknál arra kell figyelni, hogy nem mindegy, mivel ragasztják fel, hiszen a bőrnek szellőznie kell – a másik pedig az, hogy a szájukat lehetőleg ne ragasszák be, mert nem fognak tudni enni-inni egész este.” Ha nagyon tanácstalanok vagyunk, akkor hívjuk segítségül a Pinterestet, ahol temérdek szuper ötletet találunk akár szóló, akár páros, akár csoportos jelmezekhez.