Derék választás, ha jön a hűvös idő

2021. 10. 02.

A melegebb ruhadarabok már előkerültek, de ha nem jól gondoljuk át az öltözékünket a derék kivillanhat és a megfázás, felfázás veszélye fenyeget.

Hűvösebb időket élünk és ennél csak hidegebbre számíthatunk a tél közeledtével. Előkerülnek a bodyk, a trikók, amelyek a derék védelmét szolgálják leginkább. Fiatalként talán ezek feleslegesnek tűnő ruhadarabok, azonban aki hajlamosabb a felfázásra, nem szégyelli viselni a derékmelegítőket.

Derék választás
Kép forrása: Shutterstock

Apropó derékmelegítő!

Kimondottan, erre a célra alkották meg azt a darabot, amelynek elnevezése nem más: derékmelegítő, de nevezhetjük bandázsnak is. A csőszerű anyag első ránézésre akár egy rövidke szoknya is lehetne, de valójában azt a célt szolgálja, hogy a felfázást megelőzve, a derékrészt melegen tartsa. Az aprócska ruhadarab remek kiegészítője lehet a hűvös, hideg napoknak, és így még a rövidebb vagy vékonyabb viseletről sem kell lemondani.

Női bajok

Sok hölgy szenved a felfázás következtében jelentkező kellemetlen és fájdalmas tünetektől. Aki átéli ennek a szörnyűségét, sokkal jobban figyel a dereka védelmére. A derékmelegítő az az egyszerű és nagyon praktikus kiegészítője a mindennapi viseletnek, amely melegen tartja a derékrészt akkor is, ha hidegben sportolunk, vagy egyszerűen csak rövidebb felsőt viselünk. A csőszerű bandázs rugalmas, légáteresztő és meleg anyaga megfelelő hőmérsékletet biztosít a deréknak, veséknek, alhasnak és a fenék felső részének is.  

Felcsillant a szemed, mert te is azok közé tartozol, aki szenved a felfázás következményeitől?

Uniszex és rendkívül praktikus

Habár a felfázást tipikus női nyavalyának tartjuk, a bandázs azonban nemcsak nők számára ajánlott. Mindkét nem számára megoldás lehet. A férfiak kinti, ház körüli munka és sportolás esetén veszik igénybe a funkcióját. A hajlongással járó, hidegben történő munkavégzés vagy mozgás során is védelmet biztosít a deréknak. Nemcsak a felfázás, de a hideg időszakban jelentkező megfázásos megbetegedések veszélyeit is csökkentheti.

Derék választás
Kép forrása: Shutterstock

Létezik tépőzáras változata is, amelyet könnyebb le- és felvenni, emiatt sokan kedvelik, de nem feltétlenül esztétikai viselet. A csőszerű derékmelegítőnek azonban a melegítő funkcióján túl az is a szerepe, hogy az öltözéket kiegészítve a divatot is szolgálja. A színes, mintás bandázsok harmóniában lehetnek a sállal, sapkával vagy kesztyűvel. Kerülhet a csípőnadrág felé, de leggingsre ráhúzva vagy szoknya, ruha alatt viselve is nagyobb biztonságot ad.

Borítókép forrása: Shutterstock