Barion Pixel Alapdarabok nyomában – így hordd a fehér inget nyáron – Coloré

Alapdarabok nyomában – így hordd a fehér inget nyáron

2021. 07. 07.

Valószínűleg minden nővel előfordult már életében, hogy kétségbeesetten ácsorgott alsóneműben a szekrénye előtt, míg azon gondolkodott, mit vegyen fel. Az olyan alapdarabok, mint a fehér ing pont az ilyen krízishelyzetek megmentői.

Alapdarabnak azokat a ruhákat nevezzük, amelyek színüknél, szabásuknál vagy anyaguknál fogva szinte mindennel párosíthatók. Ilyen alapdarab például a „little black dress”, vagyis a kis fekete ruha, a komfortos farmer nadrág, vagy éppen a fehér ing. 

A fehér ing idén nyáron reneszánszát éli. Amellett, hogy elegánssá teszi a leglazább szetteket, protektív szerepet is betölt: védi viselője bőrét a leégéstől, továbbá hasonló a szerepe beltéren is: a fázósabbakat megóvja a légkondi hűs fuvallatától. 

Legnagyobb előnye talán az, hogy mindenkinek jól áll: legyen bármilyen hajszíned és bőrtónusod, egészen biztos, hogy egy fehér inggel soha nem lősz mellé. 

Érdekes módon, a korábban leginkább üzleti tárgyalásokon használt darab mára kardigánná minősült át. Egy nyári mini ruha, vagy overál fölé tökéletes választás lehet, feldobja az egyszínű megjelenést, egyúttal hanyag eleganciát kölcsönöz viselőjének. 

Hasonló gondolatok vezérelhették szettje összeállításakor Irina Shayk modellt is.

Irina Shayk Seen In Soho
Irina Shayk Kép forrása: Northfoto

Bradley Cooper exe a júniusi melegben egy fekete spagetti pántos ruha fölé kapta fel a fehér inget. A jin-jang egyensúlyát arannyal töri meg: kiegészítői tökéletes egyensúlyban állnak a fekete-fehér összeállítással. Az oversized, vagyis nagy mérettel viszont érdemes vigyázni. Ugyan Irina alakján kitűnően mutat (itt felvetődhet a jogos kérdés: ugyan mi nem mutat rajta jól?), ugyanakkor, ha nem szeretnénk, hogy nagyobbnak tűnjünk, érdemes derékban egy övvel kiegészíteni az összeállítást. 

Kendall Jenner is a nagy méretű ing mellett tette le a voksát. A modellt áprilisban kapták lencsevégre ebben a szettben. 

Kendall Janner Feher Ing Oltozkodes Instagram
Kép forrása: Instagram / @kendalljanner

Jenner klasszikus megoldást választott: egy póló fölé, mintegy plusz rétegként használta a hófehér inget. Megbolondítva egy egyszerű fekete övvel és spagetti pántos szandállal Kendall úgy suhant New York utcáin, mintha a kifutón lenne. 

Utazás előtt szintén érdemes elgondolkodnunk a fehér ing bevetésén. Adut Akech Bior modell egy, a Vogue-gal közösen készített videóban hívja fel a figyelmet az alapdarab létjogosultságára: egy színes farmerrel és sportcipővel kombinálva a fehér ing úgy hat, mint az ételben a só, azaz kiemeli a szett esszenciáját. 

Adut Akech Bior Feher Ing Youtube 2
Kép forrása: Youtube

Örökérvényű klasszikus a fehér ing – bőr nadrág kombináció. Ugyan a nyári kánikulában nem kifejezetten ajánlott, esős napokon mégis üdítően hathat a két véglet találkozása. 

Feher Ing Instagram
Kép forrása: Instagram / @orlaithmelia_

Ha visszakoznánk a forrónak ígérkező élménytől, igyekezzünk kreatív megoldásokat kieszközölni: egy fekete bőr top a fehér inggel kombinálva lehetőséget ad a lebarnult pocak kivillantására. 

Ha esetleg azon aggódnál, hogy a szín vagy az ing szabása optikailag nagyítana, ne tedd! A fehér inget úgy kötöd, hajtod, állítod be, ahogy csak szeretnéd! 

Kepernyofoto 2021 07 04 21.36.52
Kép forrása: Instagram / @wearsaorife

Klasszikus megoldás a köldöknél megkötött darab, de az elmúlt időszakban a közösségimédia-felületeken számtalan új styling-módszer ütötte fel a fejét. Ilyen például, hogy az ing aljának egyik részét tűrjük be a szoknyába, vagy nadrágba. Ehhez hasonló, új találmány a mellényszerű övek használata. 

Kepernyofoto 2021 07 04 21.37.19
Kép forrása: Instagram / @saraolkowska

Ezek segítségével lényegében alakra igazíthatjuk az oversized darabokat is, így nem kell az optikai csalódástól tartanunk. 

Ha tehát valami egyszerű, de nagyszerű öltözékre vágysz, mindenképp érdemes beszerezned ezt az alapdarabot, hiszen akár a strandra, akár üzleti tárgyalásra mész, mindenképpen sikered lesz!. 

Borítókép forrása: Shutterstock/PuzzlePix