A világ legdrágább táskái – Csinos kiegészítő vagy státuszszimbólum?

Carrie Bradshaw szerint a nők meztelennek éreznék magukat kedvenc retiküljük nélkül. Való igaz, a táska ugyanolyan fontos részét képezi egy szettnek, mint a cipő vagy az ékszerek, ám a felső tízezer tagjai nemcsak praktikus okokból hordják maguknál a kiegészítőt, hanem egyfajta státuszszimbólumként használják. Cikkünkben számba vesszük a világ legdrágább táskáit és kísérletet teszünk arra, hogy megértsük: mégis miért kerülnek ennyibe?

Mouawad 1001 Éjszaka Gyémánt Retikül 

A Mouawad retikül jelenleg a világ legdrágább táskája, több mint 3,8 millió dollárba kerül. A gyémántokkal borított, szívecske formájú retikül 2011 óta tartja előkelő első pozícióját, sőt még a Guiness Rekordok Könyvébe is bekerült. A kézzel készített táska tizennyolc karátos aranyból készült, összesen 105 sárga, 56 rózsaszín és 4356 színtelen gyémántot tartalmaz. A remekművet több mint 8800 óra alatt készítették el, és a Christie’s hongkongi aukcióján talált gazdára 2018-ban. 

Hermes Kelly Rose Gold táska

Nem sokkal marad le mögötte a Hermes rózsaarany csodája, a  2 millió dolláros Hermes Kelly Rose Gold. A luxusmárka a Pierce Hardy ékszerészeivel együttműködve alkotta meg a világ második legdrágább táskáját. Noha a retikül úgy néz ki, mintha krokodilbőrből készült volna, ez csak látszat, hiszen valójában tömör, rózsaszín aranyból készítették. A nemesfém mellett a táska 1160 gyémántot tartalmaz. Érdekesség, hogy a világon mindössze 12, ehhez hasonló retikült készítettek valaha. 

Hermes Birkin Bag by Ginza Tanaka

A japán dizájner, Ginza Tanaka által tervezett alkotás 1,4 millió dollárba kerül, ezzel bronzérmet szerzett a világ legdrágább táskáinak listáján. A retikül levehető részekkel rendelkezik, amelyeket az ember lánya egyéb kiegészítőkként (például nyakláncként) viselhet egy jeles eseményen. A táska platinából készült, külső részén 2000 gyémánt található. Az alkotás középpontjában egy körte alakú, nyolc karátos kő hívogatja a kíváncsiskodók figyelmét, ez szintén leválasztható a táskáról és akár brossként is viselhető. 

Hermes Chaine’d Ancre táska

Épp lecsúszott a dobogóról a Hermes másik alkotása, amely kicsit kevesebb, mint 1,4 millió dollárba kerül. A gömb alakú táska horgony formájú láncszemeit 1160 darab gyémánt díszíti. Még különlegesebbé teszi az alkotást, hogy a retikülből összesen három darabot készítettek összesen, így nem egyszerű hozzájutni. 

Lana Marks Cleopatra táskája

Lana Marks által tervezett Cleopatra táska ára 100-400 ezer dollár között mozog, és a hírességek egyik kedvencének számít. Növeli az értékét, hogy ebből a darabból évente csak egyet dobnak piacra, ami mindig új színnel és dizájnnal érkezik. Az eddig készült darabok közül Li Bingbing kínai színésznő birtokolja a legdrágábbat: az ő táskáját 1600 fehér gyémánt díszíti, amelyek összesen 40 karátot tesznek ki.

Nílusi krododilbőrből készült Himalaya Birkin táska

A Himalaya Birkin táskák egy igen hosszú folyamattal készülnek, hiszen a nílusi krokodilbőr nehezen megmunkálható. A Himalaya elnevezés a ridikül dizájnjára utal, mivel az a Himalája hegycsúcsok képét idézi. Az egyik utolsó ilyen alkotást a 2018-as hongkongi Christie’s aukción adták el, több mint 379 ezer dollárért. A táskát a krokodilbőrön kívül 240 gyémánt is díszíti, ezek egy tizennyolc karátos aranykaréjon díszelegnek. 

Diamond Forever by Chanel 

A darabonként 261 ezer dollárba kerülő Chanel táska szintén krokodilbőrből készül. Összesen 334 gyémánt díszíti, amik fehéraranyban 3,56 karátnyi súlyt tesznek ki. A letisztult, egyszerű táskához egy tizennyolc karátos aranylánc is tartozik, amely levehető vállpántként funkcionál. Értékét és hírnevét is növeli az a tény, hogy a Chanel-féle Diamond Forever táskából összesen 13 darab készült. 

Forrás: luxhabitat.ae
Borítókép forrása: Shutterstock/PuzzlePix

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

100 km/h-t meghaladó széllökésekre készülhetünk