Barion Pixel Újra divatba jön a patkányfarok frizura? – Coloré

Újra divatba jön a patkányfarok frizura?

2023. 11. 11.

A patkányfarok egyike azoknak az időtlen frizuráknak, amelyeket vagy szeretsz vagy utálsz, de most ismét visszatér a divatba.

Nagy visszatérés

Van egy nagyon megosztó frizura, amit sokan az egyik legrosszabb trendnek tartanak, mások pedig elképesztő elkötelezettjei. Ahogy néhány évvel ezelőtt a mullet frizura, úgy tűnik, a patkányfarok is a nagy visszatérésre készül.

Az, hogy újra egyre több ember viseli a popkultúrának köszönheted. Mostanra már biztosan hallottál a The Idol című sorozatról, amit bár töröltek és nem lesz folytatása, elérte, hogy mindenki róla beszéljen a rengeteg negatív kritika ellenére. The Weeknd karaktere viseli a patkányfarok stílust a sorozatban, ezzel visszahozva a mai divatba. További bizonyíték a növekvő népszerűségre: a TikTok-on a #Rattail (patkányfarok) több mint 37 millió megtekintésnél jár, és egyre csak növekszik. A mullethez hasonlóan a patkányfarok sem új trend, de már jó ideje nem láttuk tömegesen.

A ’80-as években és a ’90-es évek elején különösen népszerű volt, és jellemző volt rá, hogy a fejen elől és oldalt rövid vagy borotvált volt a haj, miközben a hátulján egy hosszú farkat hagytak meg. Gyakran divatos vagy lázadó stílusnak számított abban az időszakban. Az uralkodása azonban szinte olyan gyorsan véget ért, ahogyan jött.

Mi az a patkányfarok?

Ha a való életben kiszúrnád ezt a frizurát, azonnal felismernéd. Ez egy, a tarkóból kinyúló tincs, amit általában befonnak vagy hajgumival megkötik. Bár hagyományosan férfiaknál látható, nincs neme, és bárki feldobhatja vele a megjelenését. Vegyük például Kristen Stewart patkányfarok frizuráját 2018-ból. Ma a modernizálás végett gyakran hosszabbra hagyják vagy színezik. A patkányfarok hagyományosan sokkal hosszabb, mint a haj többi része, így erős kontrasztot ad.

Forrás: Popsugar

Borítókép forrása: HBO / The Idol