Barion Pixel Letarolta Londont a Cobain szőke színtrend – nem hiába imádja minden celeb – Coloré

Letarolta Londont a Cobain szőke színtrend – nem hiába imádja minden celeb

2023. 08. 31.

Ha ősz, akkor Cobain szőke! De vajon honnan jön, mit is jelent pontosan, és kinek áll igazán jól?

A 90-es és korai 2000-es évek már régóta gazdag esztétikai ihletforrást jelentenek a jelenben, elég csak kinyitni az Instagramot. Legyen szó akár a barna ajakceruzáról vagy az All Saints stílusát idéző ​​cargo nadrágról. Az idei nyár legkeresettebb hajszínét pedig nem más ihlette, mint a tragikusan korán elhunyt grunge ikon, Kurt Cobain.

cobain szőke
Forrás: Cindy Ord/Getty Images

A Cobain Blonde tökéletes választás az őszre, Zoe Irwin, a Matrix szín- és trendnagykövete szerint.

A kiemelések helyett nagy, aranyszőke szeleteket tartalmaz az egész hajon. A melegebb szőke árnyalatokkal több dimenziót kölcsönöz a hajnak, és a testesség és a mozgás illúzióját kelti, ezért különösen jó trend, ha valakinek vékonyabb szálú a haja.

Irwin szerint a Cobain szőke az új, tengerparti szőke balayage, egy olyan váltás, amelyet a Z-generáció hívott életre újra. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ez egy olyan trend, amely csak a fiatalabb közönség számára megfelelő. A Cobain szőke pörgősebb és hűvösebb, és minden korban jól működik – csak meg kell nézni Drew Barrymore, Courtney Love és Carolyn Bessette-Kennedy régi képeit ihlet forrásért. Egyszerre stílusos és könnyed frizurák.

Kurt Cobain
Forrás: Frank Micelotta/Getty Images

A mindenféle hajszerkezethez és stílushoz kiválóan alkalmas Cobain blonde kevés karbantartást igényel, ráadásul minimális erőfeszítéssel elkészíthető. A szakember szerint a gyökerek meghagyása után fokozatos, de különféle világosítás jöhet, végül fontos a hajfény felvitele, ami fénylő vanília árnyalatot ad. Nem is csoda, hogy Londonban idén óriási trenddé vált és több sztár és influenszer is ezt viseli.

Forrás: Vogue
Borítókép forrása: Rich Polk/Getty Images
/divat/haj/cobain-szoke-szintrend/