Barion Pixel Vágj bele, ha változtatni akarsz! A frufru erre tökéletes – Coloré

Vágj bele, ha változtatni akarsz! A frufru erre tökéletes

2023. 11. 26.

A frizurával nagyot lehet villantani. Ha ideje megmutatnod, hogy máshogy is tudsz kinézni és erre vágysz te is, akkor a fazon és a szín nagy játszóteret kínál, de ha drasztikusabbra vágysz: vágass frufrut. No, de milyet?

Egyáltalán, kinek áll jól a frufru? A frufru a homlokra fésült, egyenesre vágott haj, de ennél mégis több, ugyanis sok típusa létezik, és éppen ez benne a jó! Ahhoz, hogy megtaláld a hozzád legjobban illőt, több, saját adottságot figyelembe kell venni!

Frufru
Hosszúra hagyva is romantikus hatást kelt / Kép forrása: yuriyzhuravov / Getty Images

Belépés frufruk birodalmába

Amikor kimondják a bűvös frufru szót, a legtöbben a rövidre vágott, homlokra boruló hajat értik, pedig a frufru lehet hosszabb is, a hosszú hajkoronát éppen csak megbontó forma. Frufru is, de nem az a szemet kiütő fajta. Változtat is, de visszafogottan. Lényegében van is, meg nincs is. Hosszúra vágva nem ígér extrém változást, de aki dúsabb és kissé romantikus hatásra vágyik, az ebben megtalálhatja a számítását.

A homlokra simuló hajszálak másik, nem túlságosan drasztikus változást adó fajtája az úgynevezett fél (vagy féloldalas) frufru. Akárcsak az előbbi változat, ez is olyan, hogy van és nincs, mert maga a homlokra, szétnyíló függönyként boruló tincsek is könnyen befoghatók a frizurába, de ha mutatni akarsz belőle valamit, akkor egész más megjelenést kölcsönöz. A két változat azoknak javasolt, akik még bizonytalanok a merész változtatásban, de vágynak valami újra. Így a hajnak más karaktert ad, és sokaknak ez bőven elég. Ráadásul kezelésük sem bonyolult, hiszen csak a többi tincshez kell fogni, ha nem szeretnék látni és láttatni.

Az aszimmetrikusan vágott már beválalósabb választás, bár sok gond ezzel a fajtával sincs. Az egyediséget kétségtelenül jobban kifejezi és némi lenövés után is mutatós és kezelhető. Ha túlnő, akkor ezt a képességét elveszíti. Tehát azoknak való, akik nem járnak havonta fodrászhoz. Apropó, az aszimmetrikusnak is lehet rövid változata, amely azonban sokkal több törődést igényel.

A rövid frufru is gondozást igénylő típus. Az elnevezés ne vezessen félre! Nem csak rövid frizurához illő, ugyanis jól kiegészítheti akár a hosszú, akár a vékony szálú vagy hullámos hajat is. A bevállalósak és az egyediségre törekvők kérik a tépett típust, amely remek választás az akár vékony szálú hajúaknak és illik a bobhoz, a Kleopátrához, de akár a göndör hajhoz is.

A homlok elfedését úgy is meg lehet valósítani, hogy az egyszerre mutatja viselője vagányságát, de erőt és tudatosságot is sugall a ferde frufru viselője.

Az egyenesre vágott homlokra boruló hajszálak lehetnek hosszabbak és rövidebbek, de a magas homlok igazi takarója lehet. Nem véletlenül áll a legjobban a hosszúkás arcúaknak.

Frufru
A frufru mindenkinek jól állhat, ha a megfelelő típust megtalálják / Kép forrása: SDI Productions / Getty Images

Arcformának megfelelően

A jó frizura a haj legjobbját hozza ki. A jól választott és vágott frufrunak is ugyanez a szerepe. Ám ezt csak akkor töltheti be, ha az arcformának megfelelőt találjuk meg.

A legtöbben azért kérik fodrászuktól a frufrut, mert magas a homlokuk és azt szeretnék optikailag csökkenteni. A hosszúkás archoz tehát kimondottan előnyös lehet a homlok takarására. Esetükben érdemesebb a hosszabb és egyenes változatban gondolkodni, amely akár a szemöldökig leér, ezzel pedig megadják annak lehetőségét, hogy oldalra is seperhetik, így még ez is növeli a variáció lehetőségét.

A kerek arcformához igazított frufrunak az a szerepe, hogy az oválishoz közelítse az arc formáját. Ezt pedig a hosszú oldalfrufru vagy az aszimmetrikus változat adhatja meg.

A szögletes arc esetében lágyítani kell az arc karakteres formáját. Ezt a lazább és hosszabb homlokra engedett tincsekkel lehet elérni, mert finomítja vonásokat és az arc éleit.

Vágj bele! Ha még mindig bizonytalan vagy, sebaj. Az a nagy mák, hogy vannak hozzá értő szakemberek, akik jártasok a trendekben és abban is, hogy kinek mi illik az arcformáját, a haj minőségét és mennyiségét is figyelembe véve. Tudni fogja, hogy melyik típus illik hozzád, tömöttre vágja vagy szellős legyen, egyenes vagy ferde, hosszú vagy rövid.

Nyitókép forrása: GSPictures / Getty Images