Barion Pixel Online művészet némi erotikával? Így dolgoznak a webkamerás modellek – Coloré

Online művészet némi erotikával? Így dolgoznak a webkamerás modellek

2024. 05. 01.

Bár egyre kevésbé szisszenünk fel a korábban extrán érzékenyként kezelt témákon, vannak olyan szakmák, amelyeket még mindig rengeteg tabu és rejtély övez. Ilyen a webkamerás modellek világa is, pedig épp olyan modell munkáról van szó, mint mikor az ember a kifutóra készül, csak épp ebben az iparágban az online tér az a bizonyos színpad.

Napjainkban már több ezer webkamerás modell dolgozik Magyarországon is, többen büszkén felvállalják, mások egyelőre titkolják – az egyébként igen jól menő – munkájukat, mert félnek, hogy a közvélemény rossz megítéléssel lenne feléjük. 

webkamerás modell
Forrás: Getty Images

A tabuk ledöntése a legfontosabb!

Egy régi, rossz beidegződés miatt sokan még mindig azt hiszik, hogy ez a szakma egyenlő a szexmunkával, egyesek fejében pedig az a tévhit él, hogy a lányok kényszerítve, kevés pénzért dolgoznak. Itt az ideje ezeket a tabukat ledönteni:

A profi stúdiókhoz szerződött modellek természetesen önszántukból dolgoznak és az iparágnak a világon semmi köze sincs a szexmunkához, ez modell munka. A stream modellek ugyan valóban fehérneműben vagy meztelenül láthatóak, de ők független és öntudatos művészek, előadók. A profi stúdiók támogatják és managelik a modellek karrierjét, pont, ahogy egy divatmodell ügynökségnél teszik, és a studió operátorai felelnek azért, hogy egyre népszerűbbek legyenek a náluk dolgozó modellek. Tudatosan, modern marketing eszközökkel érjük el a növekedést, az egyre nagyobb nézői kört és rajongói bázist, és ez természetesen a lányok keresetén is megmutatkozik. A mi egyik legkeresettebb modellünk nemrég luxusautót vásárolt magának, úgy, hogy hetente néhány órát dolgozik, ennek a kulcsa a szépen felépített brand volt.

– nyilatkozta a magyar White Lion stúdió munkatársa.

A lányok önszántukból modellkednek, és teljes biztonságban vannak, sőt, a legnagyobb hazai stúdió, a White Lion ügyvezetője elmondta, az országtiltás az, amit sok lány kér, náluk ez alapból a szerződés része.

Az országtiltás egy biztonsági funkció, azt jelenti, Magyarországról nem streamelhetik a felhasználók a magyar lányok csatornáit, a hazai modelleknek csak külföldre sugározzák a webcam műsorait, hogy teljes anonimitásban vállalhassák a munkát – persze, ha így szeretnék. 

webkamerás modell
Forrás: Getty Images

A lányok maguk osztják be az idejüket, a személyük mellé dedikált operátorok segítségével pedig egy megszokott munkarendet tudnak kialakítani, vannak, akiknek polgári állása van a kamerás modellkedés mellett, de vannak, akik teljes mértékben erre fordítják az idejüket. Elmesélésük alapján mindkét verzióból kifejezetten jól élnek, van, aki hobbiként keres ezzel pénzt, de vannak, akik főállásban, teljes időráfordítással építik fel a brandjüket, ők a top keresők.