Barion Pixel A rosszfiúk tényleg olyan szexik? Vajon mi nők miért vonzódunk a kiszámíthatatlan férfiakhoz? – Coloré

A rosszfiúk tényleg olyan szexik? Vajon mi nők miért vonzódunk a kiszámíthatatlan férfiakhoz?

2024. 06. 06.

2024. október 3-án érkezik a mozikba a sokak által kedvelt pszichopata bűnöző, Joker legújabb filmje Joaquin Phoenix főszereplésével. A Joker: Kétszemélyes téboly című történetben ezúttal főhősünk nem egyedül követi el a bűntetteket, hanem az ő királynőjével, Harley Quinn-nel, akit Lady Gaga alakít a filmvásznon.

133116694 Gb United Kingdom Joker2 Vert Tsr Safe 2764x4096 Intl

A film előzetesét nézve elméláztam azon, hogy vajon hogyan és miért szeret bele egy jól szituált pszichiáter egy köztörvényes bűnözőbe? Vagy úgy nagy általánosságban mi nők, mi a francot kedvelünk egy rosszfiúban?

Miért olyan izgalmas egy rosszfiúval randizni?

Minden bizonnyal minden nőnek (vagy legalábbis a legtöbbnek) megvan az az érzés, amikor egy olyan férfi iránt táplál gyengéd érzéseket, akiről teljes bizonyossággal tudja, hogy ha bemutatná a szüleinek, akkor szíve választottja biztosan nem részesülne meleg fogadtatásban. De ha a belső hangunk hangosan kiabál a fejünkben, hogy ennek rossz vége lesz, akkor mégis miért esünk bele mégis ebbe a hibába?

Mi teszi olyan vonzóvá számunkra ezeket a megbízhatatlan, sötét, kiszámíthatatlan alakokat? Miért vagyunk hajlamosak olyan emberrel flörtölni, aki mellett megsérülhetünk? A választ bizony nem egyszerű megtalálni. Főleg akkor, ha a szemünk előtt lebeg az a bizonyos rózsaszín ködfátyol.

Hd Wallpaper Tvd Damon Elena Damon Salvatore Ian Somerhalder Nina Dobrev Vampire Diaries Beautiful Kiss Sweet Elena Gilbert Love Famous
Vámpírnaplók: Elena és Damon Salvatore

A filmek romantizálják a negatív hősöket

A filmekben számos olyan negatív férfi karaktert láthatunk, aki megdobogtatta a szívünket. Ott van például Anakin Skywalker a Star Wars-ból,

Attack Of The Clones 2 E2814095d35541ee93228037ed2f6b67
Anakin és Padmé

Rhett Butler az Elfújta a szélből,

Scene From Gone With The Wind
Elfújta a szél

Magneto az X-Men sorozatból,

Michael Fassbender Magneto X Men Days Of Future Past
Michael Fassbender, mint Magneto, az X-Men Az eljövendő múlt napjai című filmben

Adam Demos Brad Simonként a Vágyak és valóságból,

300339 Vagyak Valosag.1200x630
Vágyak és valóság

Lucifer Morningstar a Netflix sorozatából,

Lucifer Deckerstar 1 3debdcf
Lucifer

Vagy éppen Damon Salvatore a Vámpírnaplókból.

The Vampire Diaries Elena Damon 2
Vámpírnaplók, Daemon és Elena

Ezek a férfiak mind-mind izgalmas, jóképű, lázadó, megfejthetetlen karakterek, akik mellett elhiheti az ember lánya, hogy szabad lehet. Talán azok a nők, akik a hozzájuk hasonló hús-vér rosszfiúkba szeretnek bele, meg akarják őket menteni a sötétségtől, vagy éppen a saját lázadásukat és szabadság iránti vágyukat akarják megélni mellettük, hiszen a belőlük áradó magabiztosság, kiszámíthatatlanság, megközelíthetetlenség és bizonytalanság rendkívül vonzó kisugárzást kölcsönöz nekik.

/csalad/szex/miert-vonzodunk-rosszfiukhoz/