Barion Pixel Tények és tévhitek – 7 dolog, amit biztos nem tudtál a kutyapózról – Coloré

Tények és tévhitek – 7 dolog, amit biztos nem tudtál a kutyapózról

2024. 05. 26.

A híres kutyapózt mindenki ismeri, talán próbálták is a legtöbben, mégis vannak tények, amik még érdekesebbé teszik.

A kutyapóz, vagyis amikor az egyik fél hátulról térdelve hatol be a másikba, igen népszerű a párok körében, és vannak változatai is. A pózt elsősorban akkor szokták ajánlani, ha valakit nem áldott meg a sors túl nagy intim mérettel, mert így a lehető legközelebb és legszorosabban tudnak illeszkedni az intim tájak, vagyis kisebb szerszámmal is erőteljes, mély behatolás kivitelezhető.

Mítosz

A kutyapóz további érdekességeket is rejt, és vannak egészen furcsa infók ezzel kapcsolatban. Semmi alapja nincs annak a mítosznak, hogy a kutyapóz segít, ha teherbe akar valaki esni. Egyesek úgy vélik, hogy mivel a pozíció mélyebb behatolást tesz lehetővé, ez azt jelenti, hogy a spermiumok közelebb is jutnak a méhnyakhoz. Dr. Scott Roseff, a Boca Raton IVFMD floridai termékenységi specialistája szerint azonban nincs bizonyíték arra, hogy a hasonló szexpozíciók optimalizálnák a termékenységet.

kutyapóz
Forrás: Getty Images

A nagy tévhit

Az is csak tévhit, és ha belegondolunk, nem is túl tudományos felvetés, hogy a kutyapózban nagyobb a valószínűsége, hogy fiú gyermek termékenyül meg. Ez mindig a kromoszómákon múlik.

Imádnak rákeresni a neten

Egy tanulmány szerint Amerikában a legtöbbet keresett póz a Google-on a kutya. Ez azért lehet, mert hihetetlenül népszerű, vagy épp azért, mert egyeseknek kihívást jelent, főleg a variációi.

Veszélyes lenne a kutyapóz?

Ez a második legveszélyesebb pozíció – a férfiak számára. A nőknek hatalmas orgazmust tud okozni, de a pénisztörések több mint egynegyedéért is felelős a póz. A brazíliai Campinas Egyetemen végzett tanulmány szerint a pénisztöréssel a sürgősségi osztályra felvett férfiak 28 százaléka kutyapózban szenvedte el a balesetet. Azért nagy pánikra nincs ok, annak az esélye, hogy szex közben eltörik a pénisz, még mindig hihetetlenül alacsony.

kutyapóz
Forrás: Getty Images