Barion Pixel Tutira összeilletek? Fontos néhány kérdésre már az első randikon tisztázni a választ – Coloré

Tutira összeilletek? Fontos néhány kérdésre már az első randikon tisztázni a választ

2021. 02. 21.

Ahhoz, hogy jól működjön egy kapcsolat, jól kell ismerned a másikat.

kapcsolat

Már az első randin általában megmutatkozik, hogy van-e köztetek kémia, később pedig az, hogy mennyire hasonló a gondolkodásotok, érdeklődési körötök, mennyire tudtok párként funkcionálni.

Érdemes már az első néhány randin tisztázni olyan kérdéseket, amik nagyban befolyásolják egy kapcsolat sorsát, és a szakértők azt tanácsolják, hogy már az első néhány együtt töltött hét alatt derítsd ezeket ki, hogy később nehogy csalódás legyen belőle.

Milyen az illető, ha stresszes?

Általában a kapcsolatok kezdetén nem szokták az emberek megtapasztani új szerelmük stresszes oldalát, pedig érdemes. Közös életetek során sokszor fog stresszelni különböző okok miatt, de fontos tudnod, vajon te hogyan fogod tolerálni a viselkedését, és fordítva ugyanígy.

Mik az életcéljai?

Lehet, hogy remekül elvagytok együtt, de amíg nem tudjátok meg a másikról, hogy mikre vágyik az életben, merre szeretne haladni, milyen mérföldköveket tervez elérni, addig nem ismeritek egymást igazán. Nem mindegy, hogy milyen minőségű életre vágytok, és hogy egyeznek-e a céljaitok. Ha nagyjából hasonló életképetek van a jövőre nézve, akkor aggodalomra semmi ok.

szerelem

Működik a szex?

Vannak, akik az első randikon kizárják a szexet, és vannak, akik inkább „elviszik az autót próbakörre”. Nos, a szakértők szerint az utóbbiaknak van igaza, hiszen elég lényeges tényező egy kapcsolatban a szex, és fontos kideríteni, hogy működik-e a felek között, hogy az ágyban is jó-e a kémia. Ha első alkalmakkor nem száz százalékos minden, akkor sincs baj, de ha 2-3 hónap alatt sem sikerül összerázódni, akkor valószínűleg nem a megfelelő partnerrel próbálkozol.

Milyen a kommunikáció?

Hogyan beszél a pincérekkel az illető? Kedves az idegenekhez? Ki tudja fejezni az érzéseit? Ezek mind megvizsgálandó pontok, és az is, hogy veled megfelelő hangnemben kommunikál-e. Ha ezek közül valamelyik nem olyan, amilyennek szeretnéd, beszélj vele róla, vitassátok meg, ezáltal is kiderítheted, milyen a kommunikáció vele.

Hogy áll a pénzhez?

Hosszú kapcsolatokban az egyik legnagyobb veszekedés forrás a pénz kérdés. Érdemes tisztázni az elején, ki hogy áll hozzá, kinek mennyire fontos a vagyonközösség vagy a külön vagyon, és mennyire spórolós vagy inkább hedonista fajta.

Borítókép forrása: Unsplash

/csalad/parkapcsolat/tutira-osszeilletek-fontos-nehany-kerdesre-mar-az-elso-randikon-tisztazni-a-valaszt/